PARAĆIN- Posle apela predsednika opštine Paraćin  Saše Paunovića da prekinu štrajk glađu, tridesetak bivših radnika Srpske fabrike stakla, koji štrajku glađu od petka preko puta Komercijalne zgrade SFS, doneli su danas odluku da zamrznu štrajk. Opštinsko veće i Skupština opštine Paraćina doneće zaključak da se hitno obrate Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima o rešavanju radnog spora koji traje već 20 meseci, odnosno od nepravosnažne odluke o stečaju, kada je 230 radnika izgubilo posao. Privredni Apelacioni sud u Beogradu je u decembru prošle godine odbacio predlog stečaja u SFS, te su posledice koje su protistekle ništave. Štrajkači će dobiti jednokratnu finansijsku pomoć, zbog teške situacije u kojoj se nalaze.

– Doneli smo odluku da zamrzavamo do daljeg štajk glađu. Predsednik opštine Paunović je svaki dan dolazi do nas i pozivao da prekinemo štrajk glađu zbog zdravstvenih posledica. Desetak štrajkača je dobilo temperatru zbog hladnog vremena, dijabetičarima je skočio šećer na 24. Na Opštinskom veću je usvojen zaključak da se Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima uputi hitan apel da se reši nastali problem i ispoštuje odluka suda o povratku bivših radnika na posao, kazala je Violeta Kostić.

Bivšim radnicima  niko od rukovodstva  SFS se nije obratio od petka, iako su oni pozivali direktora Nebojšu Bogdanovića da im kaže kada će ih vratiti na posao.  Očekuje se da zaključke Veća usvoje odbornici SO.