PARAĆIN- Doktor Službe hitne pomoći u Paraćinu raznosi sendviče i sokove po gradu ili leči i hitno zbrinjava pacijente? To je pitanje o kome se i dalje raspravlja u gradu na Crnici.

Dilema, koja je veštački stvorena u javnosti,  da li je medicinska pomoć pružena odborniku SNS Stanimiru Caniću ne stoji, jer se iz emitovanih video snimaka jasno vidi da on izlazi iz sale kroz aneks zgrade, ulazi i seda u vozilo hitne pomoći. Ali krenimo redom, posle popodnevnih događanja 12. aprila  u skupštinskoj sali ostaju  odbornici SNS, poznati privrednici, imućni ljudi, predstavnici preduzeća Eurolin Milan Ilić i Radiša Savić, kao i Ljubiša Nikolić i Stanimir Canić. Oni u sali i sede bez ikakvih zahteva prema rukovodstvu opštine. Posle govora potpredsenika SNS Milenka Jovanova, oko ponoći, više aktivista SNS dolazi do ulaznih vrata opštine i pokušavaju da uđu i unesu kako su naveli „lekove, hranu i vodu“ svojim odbornicima. Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović pokušava da im objasni da je prema Pravilniku o kućnom redu predviđeno vreme za rad sa strankama je isteklo u 19.30 i da oni ne mogu da uđu u prostorije opštinske uprave jer u to vreme ne radi, kao i da su njihovi odbornici, koji bez ikakvih zahteva sede u zgradi, slobodni da izađu i da im je izlaz stalno otvoren.

ODBORNIK CANIĆ POKUŠAO JE DA SE VRATI

Noć je nakon tog incidenta protekla mirno, trojica odbornika SNS je prespavalo u sali opštine, a ujutru im se, posle molbe da ga puste, priključio, odnosno vratio, još jedan odbornik SNS Nebojša Simić, koji je prethodnog dana u večernjim satima napustio zgradu. Odbornik SNS Canić je pokušao u popodnevim satima ponovo da uđe u prostorije zgrade opštine, ali nije uspeo.

 

Zatim kreće režija špageti ,,cirkusa”. Na poziv aktivista SNS, koji se nalaze ispred opštine i koji su predhodno pokušali da uđu u zgradu opštine, dolazi Služba hitne medicinske pomoći paraćinskog Doma zdravlja.   Na Paunovićevo pitanje ,,ko su oni” i ,,zašto su došli”, dr Aleksandar Zlatković je odgovorio da je tu po pozivu kako bi pregledao pacijenta koji se nalazi u zgradi opštinske uprave. Dr Zlatković je, pored lekarske opreme, u rukama nosio kesu sa hranom i pićem koju je dobio od aktivista SNS ispred ulaza. Na Paunovićevo pitanje kome je u zgradi pozlilo poverenik SNS Zdravko Mihić kaže ,,Ljubiši Nikoliću”, u raspravu ulazi i direktor Opšte bolnice dr Saša Bacić, član paraćinskog SNS, a posle par trenutaka na isto pitanje Dejan Šuvajlija, takođe aktivista SNS i pravni zastupnik Eurolin, odgovorio da je pozlilo „Stanimiru Caniću“.Predstavnici lokalnog odbora SNS Paunovića optužuju da ,,nije dozvolio ni da hitna pomoć isporuči lekove, insulin i vodu jednom od zaključanih odbornika, inače dijabetičaru.” U tom trenutku do Paunovića je u zgradi opštine slobodno došetao i odbornik SNS Milan Ilić koji je predhodno izašao iz skupštinske sale i započeo raspravu. U međuvremenu je lekara hitne pomoći dežurni portir uveo na ulaz koji direktno vodi u skupštinsku salu kroz aneks zgrade, gde inače ulaze odbornici u redovnim situacijama. Posle ulaska hitne pomoći odbornik SNS Canić je slobodno išetao iz opštine, sam ušao i seo u vozilo sa lekarima hitne pomoći. Dijalog o ,,cirkusu”, ,,predstavi” i ,,glumcima” na vratima opštine sa predsednikom opštine Paunovićem nastavio je da vodi poverenik SNS Zdravko Mihić. Predstavnici paraćinskog SNS su u međuvremenu sve vreme predsednika opštine Paunovića vređali rečima: „Kako te nije sramota, držiš ljude zaključane“, na šta je on odgovarao da su njihovi odbornici slobodni da izađu iz zgrade kad god to požele i zamolio ih da poštuju Pravilnik o kućnom redu.