PARAĆIN- Otpušteni Srpske fabrike stakla iz Paraćina najavili su danas da će odmrznuti štrajk glađu i nastaviti ga ispred stranačkih prostorija SNS u tom gradu. Bivši radnici SFS započeli su štrajk glađu polovinom aprila, ali su posle molbe predsednika opštine Saše Paunovića zamrzli štrajk, a opština je uputila zahtev Vladi Srbije da pomogne građanima koji već 20 meseci ne primaju plate, a otpušteni su zbog ,,lažnog” stečaja. U obaveštenju, posle jučerašnjeg sastanka,  ,,Otpusteni preko fejsa”, kako su se neformalno nazvali,  naglasili su da štrajk glađu nije prekinut, već samo zamrznut.
-Smatrajući da je SNS odgovorna za nepravedno otpuštanje 300 radnika na ulicu bez dinara, ,,Otpušteni preko fejsa” su odlučili da svoj štrajk glađu nastave u jednom od narednih dana ispred stranačkih prostorija SNS, navode u obaveštenju otpušteni radnici.
Oni ističu da su se pismeno obraćali i molili paraćinski SNS za pomoć i da ,,pozovu nekog iz centrale da nas poseti,nisu hteli ni odgovorom da nas udostoje, ,,Otpusteni preko fejsa” se pitaju ZAŠTO???”
-Zašto nas uporno ignorisu i ako je SNS glavna i odgovorna za dovođenje Milorada Pušice, koji je ujedno bio i Predsednik Nadzornog Odbora. Pamtimo obećanja pomenutog u kome on obećava ,,zlatno doba za sfs.” Pamtimo, postoji video zapis, i obećanje predsednika svih građana Srbije da ni jedan radnik Staklare neće ostati bez posla. I pored mnogo mejlova, otvorenih pisama Vladi, predsedniku, premijerki i raznim institucijama, još uvek su problemi SFS i otpuštenih radnika pod velom tajne, ističu u obaveštenju otpušteni radnici.
Kako navode, upravo zbog toga žele da najave nastavak štrajka glađu ispred prostorija SNS, jer smatraju da su dosta dugo čekali da im se neko obrati.

– Pitamo kako će pomoći običnom građaninu ako za njih 300 porodica ništa ne znače. Mi ćemo, kao i uvek, svoje aktivnosti uredno prijaviti, jer znamo da kao građani Srbije treba  poštovati zakon
Ili to mozda važi samo za malog čoveka i poštenog radnika, pitaju se oni i dodaju da će pozvati, kao i uvek, građane, prijatelje i sve stranke u Paraćinu da ih podrže.