PARAĆIN- Na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja, Besmrtni puk Paraćin organizuje šetnju sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku.

Program manifestacije BESMRTNI PUK PARAĆIN 2019
11.00 – okupljanje kod spomenika Pobednik, podela georgijevskih lenti i fotografija učesnika ratova
12.00 – polaganje venca kod spomenika Pobednik
12.05 m. – početak šetnje ulicom Kralja Petra Prvog preko mosta na Crnici pa levo ulicom Branka Krsmanovića do ugla sa ulicom dr Dragoljuba Jovanovića do spomenika palim borcima u ratovima 1990. – 1999. g. gde se takođe polaže venac i povratak nazad do spomenika Branku Krsmanoviću
12. 45 m. – polaganje venaca na spomenik Branka Krsmanovića
13.00 – Kulturno-umetnički program

Paraćin korača “KORAKOM PREDAKA – KORAKOM POBEDE”

Program na srpskom i ruskom, pesme i igre. Učestvuju Dečji hor Dar, KUD Abrašević, FA Dankovo, Učenici OŠ “Branko Radičević” Popovac i harmonikaš Nikola Simić

Besmrtni puk Srbija poziva sve građane da se pridruže humanoj, internacionalnoj manifestaciji i da ponesu slike svojih predaka i bližnjih koji su se borili za slobodu u Prvom i Drugom svetskom ratu, ratovima devedesetih i protiv NATO agresije. Besmrtni puk će biti održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imaće isključivo rodoljubivi karakter.

Šetnja će biti organizovana u još deset gradova Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Užice, Kruševac, Kikinda, Sombor i Pančevo.

Povodom 9. maja Dana pobede Subnor će položiti venac na spomenik Branku Krsmanoviću u 10 sati, a zatim i na Spomenik oginulim borcima i žrtvama fašističkog terora ispred opštine.