REKOVAC- Potresna pričao teškoj sudbini mladića Milana Radojevića (20) iz Sekuriča kod Rekovca, preko društvenih mreža, dospela je do dobrih ljudi i opštine, što je doprinelo da počne rešavanje teških egzistencijalnih problema.

Roditelji su ga ostavili kod bake, koja je jedina brinula o njemu, a kasnije on o njoj, ali posle njene smrti maldić prolazi agoniju. Potpuno je prepušten sam sebi u kući od blata kojoj se krov ruši. Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac je sa timom iz Centra za socijalni rad obišao mladića.

-Odneli smo namirnice i higijensku pomoć, dogovorili svakodnevno uzimanje namirnica u prodavnici, a već ovih dana izlazi majstor, jer ćemo renovirati njegovu kuću. Opština je pre par meseci platila priključak za struju. Ako je ostavljen od oca i majke, opština i država brinu o ovakvim slučajevima – izjavio je Đorđević i dodao da se za mesec dana se otvara pogon u Belušiću za dvadesetak radnika, Milanu je obećan posao, ako u međuvremenu ne bude dobio posao u vinariji.

Ponude za pomoć pristižu sa svih strana. Žena iz Požarevca ponudila mu je vizu i posao u Austriji ili da se preseli da živi u njenoj rodnoj kući u Požarevcu. Vladimir Božić iz Novih Banovaca hoće da ga obuči za zanat i da uposli kod njega u firmi. Drugi u porukama traže broj telefona kako bi finansijski pomogli ovom momku iz Sekuriča.