ĆUPRIJA- U organzaciji Ustanove kulture i Škole za muzičke talente, gudački kvartet Van der  Pals održaće koncert u ponedeljak u 20 časova u sali ŠOMO, ulaz je slobodan.  Na program konceta su :

  1. Šubert: Kvartet u D-duru, D 94, br. 7
  2. van der Pals: Kvartet br.3, “Metamorfoze” op.79
  3. van Betoven: Kvartet op.18, br. 6 u B-duru.

Inače,  gudački kvartet Van Der Pals čine Gordan Trajković, Fredrik Burstedt, Markus Falkbring i Tobias van der Pals. Reč je o poznatim umetnicia koji su obišli svet, sa svojim kvartetom, kao i sa mnogim poznatim orkestrima.

– Nemoguće je ostati ravnodušan kada nastupa kvartet Van Der Pals. Njihov svež pristup i hrabra interpretacija oduševljavaju publiku i kritičare. Na početku poznati kao “Virtua” gudački kvartet, posvetili su se oživljavanju zaboravljene muzike velikog danskog kompozitora Leopolda van der Palsa, stoji u najavi koncerta.

Uglavnom nastupaju po Skandinaviji sa obimnim repertoarom od Hajdna do Sibelijusa, a nedavno, kvartet se prvi put pojavio i na drugim evropskim scenama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Belgiji.

– Gordan Trajković, violinista ovog kvarteta, bivši je učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, jedan od mnogih koje je ova škola iznedrila kao uspešnog instrumentalistu i priznatog umetnika, navodi se u najavi koncerta.