PARAĆIN- Povodom izjava teologa Miloša Stojkovića u Jutarnjem programu TV Pink, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović danas se pismom obratio Ministarstvu pravde – direktoru Uprave za saradnju sa ckvama i verskim zajednicama dr Mileti Radojkviću, osudio govor mržnje i zahtevao da Stojković bude razrešen svih javnih funkcija. Prenosimo pismo Paunović:

– Obraćamo Vam se povodom iznošenja neistina i širenja govora mržnje u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Naime, u emisiji Jutarnji programu na televiziji Pink u sredu, 15.maja 2019.godine gostovao je i izneo neistine  i širio govor mržnje g.din Miloš Stojković.

On je uživo u programu netačno izrekao činjenicu da je u ime Hrišćanske adventističke crkve predsednik opštine Paraćin na teritoriji opštine Paraćin  delio paketiće u kojima je bila cedulja kojom su građani pozivani da se priključe ”subotarima”.  Takođe je ovu versku organizaciju nazvao sektom koju podržava predsednik opštine Paraćin.

G.din Stojković teolog, verski analitičar i poverenik igumana manastira Hilandar, kako je javnosti predstavljen, je istom prilikom optužio ADRA humanitarnu organizaciju da je kroz podelu humanitarne pomoći pozivala ljude da se priključe adventističkoj crkvi, a koju je ponavljamo, ranije okarakterisao kao sektu.

Osuđujemo govor mržnje i umanjenje značaja pomoći koju pruža humantarna organizacija ADRA ”teologa” Miloša Stojkovića, ali smo i ogorčeni medijima koji ovakve neistine prenose bez ikave provere činjenica i stanja na terenu.

Tražimo od zvaničnih organa da reaguju i da g.din Stojković bude razrešen svih javnih funkcija zbog širenja govora mržnje obzirom da je prema našim saznanjima od strane nadležnog ministarstva postavljan na mesta člana upravnih odbora državnih ustanova socijalne zaštite, stoji u pismu koje je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović uputio Ministarstvu pravde – direktoru Uprave za saradnju sa ckvama i verskim zajednicama dr Mileti Radojkviću.

Da podsetimo Stojković je na TV Pink naosnovano optužio Paunovića da je ,,zajedno sa svojim saradnicima delio paketiće humanitarne organizacije “Adra” (Adventistički humanitarni i razvojni rad)”. To su preneli gotovo svi nacionalni mediji, naklonjeni vlasti.

,,Svaki paketić sadržao je i poziv građanima da se priključe Adventistima, odnosno subotarima.

– I ja delim paketiće za praznike, ali u paktiću ne naglašavamo da smo pravoslavni hrišćani i ne pozivamo građane da se priključe našoj veri. Paketiće delimo i ljudima koji nisu pravoslavci – rekao je teolog na TV Pink”, a preneo Infromer.