ĆUPRIJA- Prema nalogu ćuprijskog Štaba za vanredne situacije, Opštinsko veće danas je formiralo Komisiju za postupanje po prijavama za evidentiranje i procenu štete nastale vanrednim događajima izazvanim elementarnim nepogodama, koja će izlaziti na teren po prijavama građana i procenjivati nastalu štetu.

Upoznavajući većnike sa stanjem posle jučerašnjeg poplavnog talasa, predsedavajući Opštinskog veća Ninoslav Erić je rekao da „izvesnu štetu imamo i u samom gradu“, kao i da će članovi komisije na teren krenuti „čim dobiju rešenja, već danas“.

Podsetimo, na preporuku Opštinskog štaba za vanredne situacije, Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija juče popodne proglasio je vanrednu situaciju na celokupnoj teritoriji opštine Ćuprija.

U toku ječerašnjeg dana najkritičnije je bilo u selima Supska, Krušar, Isakovo i Dvorica gde je usled obilnih padavina koje su prouzrokovale izlivanje bujičnih potoka, više domaćinstava poplavljeno. Pod vodom se našlo i više hektara poljoprivrednog zemljišta.

Inače, štetu nastalu usled prekomernih padavina, građani i dalje mogu da prijavljuju na sledeće brojeve telefona: 035/84 76 538 i 069/ 602 075