PR Tekst i foto VMŠSS Ćuprija

Na poslednjoj apsolventskoj večeri, pred formiranje Vaspitačko-medicinske  akademije, nakon 20. godina postojanja kao Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija, članovi parlamenta VMŠSS Ćuprija jednoglasno su se složili da najviše priznanje Najomiljeniji direktor dodele direktoru, dr sci. med. Hristosu Aleksopulosu.

Aposlventsko veče u prelepom hotelu na obali Crnice upriličeno je za preko 400 studenata koji su pamteći lepe godine studiranja posvetili poslednje zajedničko druženje direktoru, krunišući njegov rad i nesebično zalaganje zahvalnicom Najomiljeniji direktor.

Studenti završne godine strukovnih studija okarakterisali su doktora Aleksopulosa prvenstveno kao sjajnog pedagoga, profesora i prijatelja, a zatim i kao njihovog mentora koji je izlazio u susret pri rešavanju svih studentskih pitanja i čija je poslovna filozofija uvek bila usmerena ka kontinuiranoj inovaciji i mudrim investicijama. Prilikom uručenja zahvalnice, apsolventi su se sa radošću ali i dozom žala zbog rastanka, prisetili  svega što je direktor za njih uradio u protekle tri godine.

Na spisku obrazovno- rekreativnih aktivnosti i dobrih dela  direktora zbog kojih su studenti izrazili neizmernu zahvalnost,  pored ostalog, našle su se i nagrade za studente sa najvišom prosečnom ocenom, omogućeno besplatno školovanje deci iz porodica sa četvoro i više dece, umanjenje školarine studentima koji su treće dete ili dete iz socijalno ugrožene porodice,  organizovanje studentskih konferencija, mogućnosti međunarodne razmene i dobijanja stipendija za sticanje stručne prakse u inostranstvu kao i učestvovanje na konferencijama zdravstvenih radnika širom Srbije.

U oproštajnom pozdravu dr Aleksopulos je naglasio da pored brojnih nagrada koje je kao direktor dobio kao što su Kapetan Miša Anastasijević, Dunavski Kapetan, Zlatnik Cara Lazara i druge, činjenica što je ovo priznanje upravo od strane studenata, celokupnom činu daje dodatnu pozitivnu dimenziju.  Direktor je takođe uzvratio zahvalnost apsolventima za aktivan volonterski rad u organizaciji i obeležavanju svih manifestacija VMŠSS Ćuprija i Studentskog parlamenta. Na kraju svog izlaganja, čestitao je studentima na postignutom uspehu, poželevši im sreću na daljem putu ka novom, profesionalnom dobu njihovog života.