JAGODINA- Za 12 godina FK Jagodina je zatvorila ,,krug” od sprskoligaša preko pobednika Kupa Srbije 2013. do neslavanog sunovrata koji je ove sezone kulminirao poslednjim mestom u 2. Gradskoj ligi Jagodina sa 4 osvojena boda. FK Jagodina ne može dalje da pada jer je na dnu dna. Naime, 2. Gradska liga je najniži, amaterski nivo takmičenja, i reč je praktično o rekreativcima koji se okupljaju pred utakmicu. Ruku na srce bodova je bilo više, čak 11, mada to ne bi menjalo poziciju na tebeli, ali treba reći da je FK Jagodina kažnjena oduzimanjem 7 bodova. Ni prvi, ni zadnji klub koji je prošao neslavno u Srbji. Ipak, Jagodincima, koji su iz budžeta ili donacijama finansirali sa nekoliko desetina miliona evra ovu fudbalsku ,,bajku” sa katastrofalnim krajem, niko nije objasnio šta se dogodilo, gde je novac potrošen, a pogotovo kako je došlo do toga da blokada računa FK Jagodina neprekidno traje od 18. juna 2016. godina ili 1096 dana i to za iznos od 164,3 miliona dinara ili gotovo 1,4 miliona evra. Najodgovorniji čovek za ovu priču Goran Milanović, istu odgovornost prema građanima imaju i oni koji ga godinama podržavaju i održavaju na funkciji predsednika FK Jagodina, se prošle godine u ovo vreme ljutio na medije, govorio da su ,,zlonamerni i neistiniti” kada su preneli informacije o gašenju profesionalnog fudbala u Jagodini. On je tu neoborivu činjenicu pokušao u svom stilu da objasni priznajući da je zbog višemilionskih dugova, blokade žiro-računa kao i blokade FSS za registraciju novih igrača FK Jagodina odustala od takmičenja u Srpskoj ligi “Istok”. Ali je  zahvaljujući spasonsonoj odluci FSS da tu ligu proširi na 18 klubova status u njoj je sačuvalo FK Tabane 1970, odnosno bivši FK Trgovački. Tako je pod novim imenom FK Jagodina – Tabane (Trgovački), dobijen klub ,,koji duguje samo 200 dinara i potpuno novu fudbalsku priču”.

– Dakle, nismo pribegli gašenju kluba kako bi smo izbegli finansijske obaveze. Dugove FK Jagodina ćemo vratiti kada se zato steknu uslovi. FK Jagodina će na amaterskom nivou nastaviti takmičenje u Opštinskoj ligi Jagodine, govorio je Milanović za lokalne medije u pokušaju da opravda neodbranjivo, a to su sportski i još bitnije finansijski rezultati FK Jagodina.

Ranije je bilo reči da FK Jagodina duguje, ali i da pod ugovorom ima fubalere čija je cena na tržištu adekvatna visini duga, odnosno da FK Jagodina može da ih proda i izmirni dugovanja. Ispostavilo se drugačije,a jedino Jagodinci ne znaju ša je sa njihovim novcem investiranim u FK Jagodina. Svi odgovorni za ovakvu situaciju u FK Jagodina i dalje su na funkcijama, nije im palo na pamet da se zahvale na poverenju ili čak daju javni izveštaj građanima Jagodina o rezultatima rada, što je jedna od bitnih stavki programa jagodinske lokalne samouprave. Igra se nastavlja dalje o trošku građana Jagodine, pa ko duže izdrži.