ĆUPRIJA – Premijerno izdanje Festivala muzičke izuzetnosti „Ravanelius“, u organizaciji Ustanove kulture i Škole za muzičke talente, počinje danas u Ćupriji. Veliki orkestar Škole za muzičke talente i solista violončelista Dragan Đorđević, umetnički direktor festivala i vrhunski umetnik, otvaraju festival u 21 sat, u sali ŠOMO „Dušan Skovran“.

Publika će uživati u notama Božića, Čajkovskog, Britna, Vujića, Sarabanda varijacije na rokoko temu. A pre svečanog otvaranja, u 12 sati predviđena je  „Mala škola bontona, kako se sluša koncert“, Miloša Milovanovića.

Drugi dan festivala je obeležiće miziciranje vrunskih umetnika  Romana Simovića, violina, Roberta Lakatoša, violina, Milena Simović, viola, Lazara Miletića, viola, Dragana Đorđevića, violončelo, Vladimira Miloševića, klavir. Publika će imati priliku da čuje dela Bramsa i Čajkovskog

Festival u subotu u 21 sat zatvaraju na Otvorenoj sceni Škole za muzičke talente  profesionalni kamerni ansambl Camerata academica i solista Roman Simović, violina.

U petak i subotu  od 10 do 13 sati i od 17 do 19.30 sati radionica Irene Popović Dragović ,,Dečiji kompozitorski atelje”.Festival, se održava uz podršku opštine Ćuprija, i muzički je događaj sezone u Srbiji. Prvi festival muzičke izuzetnosti trajaće do 6. jula, klasičnu muziku izvodiće vrhunski umetnici, a većina je pohađala Školu za muzičke talente u Ćupriji.