PARAĆIN- Švedski ambasador  Jan Lundin danas je posetio Paraćin i pogone Rimastera. On je prisustvovao sastanku predstavnika opštine i “Rimastera”, a zatim i obišao pogon ovog preduzeća u zakupljenoj hali u Paraćinu. Planirano je da početkom sledeće godine Rimaster preseli proizvodnju u novu halu u Industrijskoj zoni površine 3500 kvadrata i u narednim godina, prema najavi, uposli do 1.000 radnika.

– Povod za razgovor je velika investicija kompanije Rimaster iz Švedske. Do kraja godine, ako bude sve po planu, po tržišnim uslovima ponudićemo deo industrijskog parka na prodaju, koji ćemo izgraditi, a Rimster je dao pismo o namerama da će učestvovati u javnom pozivu i dati ponudu za kupovinu ili zakup pod komercijalnim uslovima. Očekuje se velika investicija i po planovima Rimastera to će biti veliki broj radnika. Sa ambasadorom smo pričali o naredim investicijama iz Švedske u Srbiji, Pomoravlju i Paraćinu. Dobar model za buduću saradnju je saradnja Paraćina i Rimastera.  Otvaranje novih radnih mesta za Paraćin je apsolutni prioritet. Zato ćemo sprovesti sve procedure blagovremeno da bi ostvarili što veći broj radnih mesta i omogućili investitorima da dalje ulažu, rekao je predsednik opštine Saša Paunović.

Ambasador Lundin se uverio da uspešna kompanija Rimaster želi da ulaže u Paraćin.

-Podržavamo Rimaster i želimo da vidimo još kompanija iz Švedske u Srbiji. Vlada se portudila da Srbija bude privlačna investitorima. Obrazovana radna snaga, konkurentne zarade, postoji određena stabilnost, pravila su poznata, dogovori se poštuju. To je sve što tražimo i radićemo dalje na poslovnoj saradnji, naglasio je ambasador.

Vlasnik Rimastera Tomas Stalnert je istakao da se nastavlja realizacija biznis plana, koji je obećavajući.

– Imamo dobar lokalni tim, koji nam pomaže da rastemo i u ovom trenutku smo ispred biznis plana uvezi sa lokacijom i zapošljavanjem. Nadam se dobrom nastavku saradnje, rekao je Stalnert.

Oni su zatim posetili zakupljene pogone Rimastera u Paraćinu.