JAGODINA- Roditelji, dvadesetak mališana koji su večeras smešteni na Odeljenju pedijatrije jagodinske Opšte bolnice, javili su medijima da su njihova deca oko 19.30 hitno prevežena iz Akva parka zbog posledica ,,nestručnog rukovanja hemikalijama za čišćenje vode”. Niko do nadležnih iz Doma zdravlja i Opšte bolnice ili nije želeo da priča o tome sem da su ,,deca dobro” ili nije bio dostupan.

– Dvadesetak dece, koja su imala trening večeras u velikom bazenu, je vozilima hitne pomoći sa Akva parka prevezeno u bolnicu. Deca su smeštena u na Odeljene pedijarije. Sumnja se da reč o velikoj količni hlora koja je ubačena u bazen i da su deca odreagovala, kažu zabrinuti roditelji koji su se večeras okupili u Bolnici.

Prema nezvaničnoj verziji događaja, neko je pre vremena pustio hlor u bazen i deca su odreagovala  gušenjem, respiratornim i stomačnim problemima, povraćala i plakala. Na bazenu je nastao haos, neka deca su otišla vozilima hitne pomoći, neke su roditelji direktno vozili na odeljenje. U toku su dijagnostičke procedure. Prema tim informacijama hospitalizovano je oko tridesetoro mališana.