ĆUPRIJA- Predsednik opštine i predsednik OO SNS Ćuprija Ninoslav Erić  izjavio posle sednice te stranke da mu je potvrđeno iz Beograda da uskoro počinju radovi na drugoj fazi puta od Senja od ulaza u manastir Ravanica i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro posetiti Ćupriju i označiti početak radova na izgradnji fabrike Feka automotiv.

– JP „Putevi Srbije“ treba da počnu da rade drugu fazu rekonstrukcije puta Ćuprija-Senje, deonica od ulaza u Senje do manastira Ravanica. Projekat je odobren, a vrednost investicije je 85 miliona dinara. Ovim ćemo da napravimo i moderan put kroz samo selo, projektom je predviđena izgradnja dva parking mesta: za autobuse i za putnička vozila, a radiće se i jedna staza koja će povezivati ta dva parkinga. Ono što smo dogovorili sa predsednikom Vučićem – da manastir približimo svima koji prolaze kroz ili pored Ćuprije, od danas ulazi u završnu fazu realizacije, tako da će put od Ćuprije do manastira biti kompletno završen do kraja godine. Mi ovim želimo da unapredimo verski turizam, a u sklopu te ideje gradimo i Spomenik caru Lazaru, čiji ćemo postament da završimo ove, a kompletan spomenik naredne godine – saopštio je sinoć novinarima Predsednik Erić je u razgovoru sa novinarima, koji je upriličen odmah posle sednice OO SNS, rekao da će uskoro predsednik Vučić da poseti Ćupriju kako bi i zvanično počela izgradnja fabrike FEKA automotiv, a osvrnuo se i na nedavno održani Ravanelius, festival muzičke izuzetnosti, istakavši ga kao izuzetno uspešan projekat visoke kulture koji „i unapređuje i približava“.

-Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius, koji smo organizovali od 4. do 6. jula, pokazao je da imamo puno potencijala da unapredimo i Školu za talente, ali i da približimo naše talente celoj Srbiji. Smatramo da sve ovo što već imamo u obrazovanju, u muzici, sportu i zdravstvu treba da unapredimo i nadgradimo, istakao je Erić podsetivši da će kampanja ćuprijskih naprednjaka za predstojeće redovne izbore biti pozitivna i da je potrebno „samo da se prezentuje sve ono što je urađeno u ovom mandatu i ono što će biti urađeno u narednom periodu, na čemu se već uveliko radi“.

– Što se tiče SNS, nastavljamo sa aktivnostima. Dogovor je da svake nedelje obiđemo po jedno selo. Razgovaraćemo sa meštanima, bićemo na terenu i deset dana ako u nekom selu to bude trebalo. Rešavaćemo probleme meštana, razgovaraćemo o tome šta smo radili i šta ćemo da radimo u narednom periodu, tako da će funkcioneri stranke biti na terenu. Radićemo sa svim mesnim zajednicama, a naravno i u gradu ćemo na štandovima da informišemo građane o tome šta smo radili i šta ćemo da radimo – zaključio je Ninoslav Erić, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i prvi čovek ćuprijske opštine.