SVILAJANC- Osnovna škola u Grabovcu kod Svilajnca biće potpuno rekonstruisana. Reč je o radovima na  zameni unutrašnje i spoljašnje stolarije, molerskim radovma, sanaciji vlage u zidovima, postavljanje novih podnih obloga, termoizolaciji i izradi nove fasade, sanaciji mokrih čvorova, zameni oluka, postavljanju nove rasvete i prilazne staze, novim kotlovima i mašinskoj instalaciji. Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, obišao je ove radove i tom prilikom istakao da će 4 seoske škole biti rekonstruisane.
-Novac za rekonstrukciju škola u Grabovcu, Gložanu, Dubnici i Bobovu smo obezbedili iz opštinskog budžeta, dok smo za školu u Bobovu dobili i sredstva od Ministarstva rudarstva i energetike, precizirao je on.

U toku su i radovi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži u Grabovcu, paralelno sa radovima u Dublju i Crkvencu.
– Ogromna sredstva su uložena u ove radove, a u planu nam je da ove godine investiramo preko milion evra u ova tri sela. Takođe, planiramo i početak izrade kanalizacije u Kušiljevu, čime će po završetku radova oko 65 odsto građana imati mogućnost da se priključi na kanalizacionu mrežu, zaključio  je Milanović.