SVILAJNAC- Sinoć je za odličnu atmosferu na Letnjoj sceni u centru Svilajnca bio zadužen tribute bend grupe The Beatles – grupa The Bestbeat, koja je nastala 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr.

Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima – ovaj beogradski kvartet se poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom vernod očarava duh fenomena grupe The Beatles.

– Grupa The BestBeat je nastala pre skoro 15 godina sa idejom da podsetimo na najveći rok bend 20. veka i za to vreme smo uspeli da nastupamo po čitavoj Evropi i taj trend održavamo i dalje. Ovo je naš prvi koncert u Svilajncu i jako nam je drago što ste odlučili da nas pozovete da upriličimo ovaj letnji kulturni program, jer je ovo jedno lepoiskustvo za sve nas i prilika da se upoznamo“, izjavio je Damjan Dašić, član benda The Best Beat.