Engleski mediji saznali životnu dramu fudbalera za kojeg su se zainteresovali pošto ga je Zlatan Ibrahimović poslao u bolnicu, prenose beogradski mediji

Mohamed El- Munir (27) je dospeo u žižu brojnih svetski medija jer je bio žrtva Zlatana Ibrahimovića. Ipak, švedski fudbalski “predator” je pokazao i mračnu stranu, laktom je razbio jagodičnu kost Libijcu, pa ovog sad čeka poseta maksilofacijalnom hirurgu, operacija i duži oporavak.

Pre nesrećog “susreta” sa Zlatanom El-Munir nije bio previše poznat širem auditorijumu, ali ga zato u Srbiji dobro pamte ovdašnji ljubitelji fudbala, a upamtio je Libijac i našu zemlju, ne po dobrom nažalost…

Kako pišu mediji iz prestonice citirajući Gardijan, Tada počinje pakao po ovog fudbalera: Partizan ga nije hteo, a u Jagodini gde je prosleđen nije igrao duže od godinu dana dok se nije fizički konsolidovao i povratio formu.

– Tih prvih šest meseci, svaki dan sam razmišljao da se vratim kući. Živeo sam sam, nisam radio ništa, nisam čak imao pare da kupim hleb i vodu – priseća se, u razgovoru za britanski Gardijan, teških momenata u tuđini Libijac. Bio je to period prvog boravka u Jagodini, stoji u tekstu beogradskim medija koji prenose Gardijan.

U Jagodini mu je tih nedelja i meseci bilo toliko loše da mu se na trenutke povratak kući među bombe, ubistva, haos i razaranje činilo kao bolja solucija za život. Shvatio je, ipak, da je u domovini život bio nemoguć.

– Ako se i vratim u Libiju, razmišljao sam šta ću tamo, šta ću raditi? Saigrači su nestali, nema fudbala. Nema ničega. Da li da se vratim tamo da samo se pobrinem za to da moja porodica bude živa? Ili da se vratim i da jednog dana tamo imamo hranu i vodu, a drugi dan da nemamo šta da jedemo? To su bile opcije i zato sam odlučio da ostanem u Srbiji i sačekam svoju šansu.

Šansa je došla u sezoni 2012/2013, kada je El Munir postao startni levi bek Ćurana i odigroa dovoljno dobro da privuče pažnju bogatijih klubova, i to onih iz njegove domovine: Al-Itihad iz Tripolija ga je silno želeo i dobio…

– Bio je to dobar novac, veliki novac. Video sam odlazak tamo kao šansu da promenim život svojoj porodici – prisetio se El-Monir povratka kući, gde je i dalje besneo rat.

Ostatak karijere i života El-Munira, srećom, krenuo je uzlaznom putanjim iako je Jagodina ponovo bila stanica na putu do Los aneđelesa gde je sada. Između je sreću probao u Partizanu (jedna sezona), Dinamo Minsku i Orlandu.