PARAĆIN- Odbornici SO Paraćin danas su usvojili zaključak o pokretanju postupka za razrešenje direktora Tehnološke škole Dejana Nešića. Za je glasalo 37, protiv 3 i  3 uzdržana. Inače, Opštinsko veće je juče, razmatrajući predlog zaklučka,  pozvalo Školski odbor te škole da preduzme mere u okviru svojih nadležnosti kod resornog Ministarstva.

Budžetska inspekcija je ustanovila da je prilikom isplate naknade za prevoz zaposlenima novac zakidan. Isplate porodiljama, uprkos redovnom sevisiranju iz lokalnog budžeta za ove namene, vršene su na nepoznati račun koji ne pripada ni jednoj od porodilja u ovoj školi. Opština je na razne načine dobijala smo pritužbe da ne ispunjava sve obaveze u Tehnološkoj školi na način da ne isplaćuje prevoz radnika na vreme, da ne isplaćuje ažurno naknadu za porodiljsko bolovanje, kao i da te naknade kasne po više meseci. Zaposleni su tvrdili da se radi o propustu u radu opštinskih službi.

Nezvanično može u ovom trenutku da se zaključi da je Tehnološka škola godinama manje uplaćivala od zakonskog iznosa za prevoz, a umesto na račun porodiljama, škola je novac prebacivala na nepoznat račun, dok su novac porodilje dobijale sa više meseci zakašnjenja.

Zbog sumnje da je nenamenski trošen novac protiv odgovornih lica Tehnološke škole u Paraćinu podnesena je krivična prijava.