PARAĆIN- Opštinsko veće u Paraćinu donelo je zaključak kojim ocenjuje da postoji osnovana sumnja u postojanje političkih elemenata i uticaja koji su doveli do toga da bivša direktorka Centra za socijalni rad Biljana Milenović Stojanović potpiše Sporazuma o postojanju krivice. Sumnja se sastoji u jasnoj medijskoj zloupotrebi informacija politički kontrolisanih portala i korišćenjem pretnji pritvorom, kao sredstvom mučenja, zbog obezbeđivanja bržeg priznanja krivice i poređenje ovog sa drugim slučajevima poznatim javnosti  koji su pravosudni organi u pogledu težine drugačije ocenili.

Opštinsko veće je naložilo Javnom pravobranilaštvu da angažuje sudskog veštaka da bi ustanovio da li postoji šteta po budžet i uputilo apel odborničkim grupama da se pronađe mera solidarnosti, imajući u vidu sve šta se sve događalo od 2016.,  i pronađe način da se pomogne da teret materijalnih obaveza bivša direktorka ne podnese sama.

Veće je, da se za vršioca dužnosti direktora Centra imenuje Olgica Stojčić,  uputilo resornom Ministarstvu na neophodno mišljenje, a potom i pred Skupštinu.

Bivša direktorka Centra za socijalni rad Biljana Milenović Stojanović dostavila je Opštinskom veću dostavila zahtev za solidarnu pomoć, jer prema zaključenom Sporazumu o priznanju krivice dužna da Centru nadoknadi štetu od 1,3 miliona dinara, inače će biti upućena na izdržavanje kazne, a zbog angažovanja radnika te ustanove u drugoj opštinskoj službi.  Veće je zaključilo da je evidentno je da šteta nije naneta Centru, jer je zaposleni radio na poslovima propisanim odlukom SO Paraćin, dok je zaradu primao iz opštinskog budžeta. Ona je podsetila da je 2016. podnela neopozivu ostavku zbog nepoverenja u rad zaposlenih na administrativnim poslovima i procedurama plaćanja. Ona osnovano sumnja da su pojedina lica pisala prijave protiv nje i izrazila sumnju da je žrtva političke borbe u kojoj nije učestvovala. Razlog za sumnju je i postupanje prema njoj, neformalnom nuđenju, neovlašćenih lica, predloga da postupa neprihvatljivo, te da je dovedena u zabludu uveravanjima da će kazna biti niska, koja je zatim destostruko uvećana uz kućni pritvor i gubitak posla. Ona je priznala da je neoprezno ušla u tu proceduru bez angažovanja branioca uzdajući se u savet državnih službenika, a da je sporazum potpisala posle uveravanja da postoji mogućnost da bude upućena u višemesečni pritvor, što je shvatila kao pretnju mučenjem. Ona je apelovala na članove Veća na ljudskost i solidarnost da ne snosi sama materijalni teret koji će uništitit njenu porodicu zbog štete koja ne postoji.