PARAĆIN- Bivši radnici Srpske fabrike stakla, koja je bila u ,,lažnom stečaju” i zbog čega je preko 250 radnika izgubilo posao, sada moraju da plate sudske troškove po 52.500 dinara zbog izgubljenog sudskog spora za povratak na posao. Njima je upućeno obaveštenje o računu na koji treba da izmire troškove. Prema rečima Violete Kostić oko 200 radnika je tužilo SFS za povratak na posao, odnosno sudski troškovi, u tom slučaju, biće preko 10,5 miliona dinara. Bivši radnici su odlučili da preduzmu aktivnosti u cilju sprečavanja ovakvog scenarija, te najavljuju krivične prijave i proteste.

– Bahatost generalnog direktora SFS, nelegalnog Nadzornog odbora SFS,osuđivanog advokata i stečajnog upravnika SFS nema kraja.Bezobrazluk ove interesne grupe toliko daleko ide da unesrećivši 300 porodica u Paraćinu žele da im to sada i debelo naplate.Otpušteni preko fejsa od danas su počeli da dobijaju obaveštenja iz SFS sa brojem žiro računa na koji bi trebalo da uplate 52.500 dininara. Na pečatu SFS AD umesto potpisa nazvljani su neki heroglifi pa se mi pitamo ko je NN lice koje potražuje toliki novac. Da li je to u skladu sa zakonom kada niko od nas nije dobio sudsku presudu?Ovakvo obavestenja ne proizvodi pravno dejstvo i pokazuje da menadžment ,,lovi u mutnom”, stoji u objavi bivših radnika na društvenim mrežama.

Oni su pozivali rukovodstvo SFS da objasne otpuštenim radnicima sta znače ova obaveštanja od NN lica, u protivnom su najavili podnošenje kolektivne krivične prijave protiv NN lica zbog uznemiravanja otpuštenih radnika i njihovih porodica.