PARAĆIN- Privodi se kraju izgradnja novog trga sa fontanom u centru Paraćina. Prema sadašnjem planu u toku septembra radovi će biti završeni.

-Ne radi se o fontani koja je montažnog tipa, a koje postoje u mnogim gradovima u Srbiji, čiji je rok izgradnje daleko kraći. Pre izgradnje fontane uradili smo projekat, organizovali javni uvid u projekat koji obuhvata kompletno uređenje centra grada a ne samo izgradnju fontane. Uređenje trga je samo jedna faza radova, predviđeno je kompletno sređivanje javne površine od Kulturnog centra do trga sa fantanom, kao i pravca do Kocke, kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Jedan od gorućih problema u Paraćinu, kao i u mnogim drugim gradovima Srbije, su parking mesta u centru grada.

-Odmah posle izgradnje fontane biće srušena kuća koja je otkupljena iza zgrade Lamela pa ćemo tu dobiti novi parking prostor. Takođe, iza zgrade opštine ćemo izgraditi i proširiti parking. Biće omogućeno parkiranje i na sporednim ulicama što do sada nije bilo moguće. Najvažniji korak kada je reč o ovoj temi biće izgradnja javne garaže na više spratova iza zgrade Kocka, dodao je Paunović.