ĆUPRIJA- ,,Fy-in” aeromiting u organizaciji Aerokluba Ćuprija na aerodromu u Dobričevu danas je okupio zaljubljenike u letenje svih generacija iz čitavog Pomoravlja. Na aeromitnigu su imali priliku da vide predstavljanje 30 aviona, malih letilica, motorne zmajeve, žirokoptera i helikopter Robinzon, avioni cesna, kao i modelari.

– Veliki je značaj održavanje aeromitinga za razvoj turizma. Aeroklub je postojao u okviru PD Dobričevo, a zatim su entuzijasti obnovili ameterski rad aerokluba. Veliki broj posetilaca i turista danas je mogao da vidi majstore letenja i razne letilice. Za Ćupriju je važno zbog razvoja turizma, kao i sportskog turizma, ali naša vizija i želja je da Ćuprija dobije pravi aerodrom i ovo je prvi korak ka tome, rekao je predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Razne letilice i avioni su leteli na visinama od 50 do 300 metera, pribrzinama do 300 kilometara na sat

– Ugostili smo više od 30 letilica iz cele Srbije, sa dinamičnom postavkom kako na zemlji tako i u vazduhu. Ovo je drugi aeromiting na teritoriji grada Ćuprije u posleratnom periodu. Osim ultralakih letilica predstavlili su se RC modelari, kao i predstavnici generalne avijacije sa svojim letilicama. Prikazan je veoma interesantan letački program i prikaz najmodernijih letilica kojim raspolažu srpski aero klubovi u ovom trenutku, rekao je predsednik Aerokluba Ćuprija Goran Stojković.

Aeromitnig je otovren skokovima trojice padobranaca iz AK Naša krila koji su nosili zastave Srbije, Ćuprije i AK Ćuprija.  JKP Ravno 2014. postavilo je cisternu sa vodom za rashlađivanje posetioca aeromitinga.