PARAĆIN- Odbornici SO Paraćin izabrali su Slavicu Ristić za v.d. direktora Centra za socijalni rad. Oni su odluku usvojili bez saglasnosti resornog Ministarstva, jer su na jednoj od prethodnih sednica odlučili da, ćutanje administracije, tumače kao saglasnost. U protekle tri godine SO Paraćin je više puta slala predloge za saglasnost Ministarstvu, ali nije dobijan odgovor. Sistem socijalne zaštite od 20. jula ne funkcioniše u Paraćinu, jer je od tada i fizički bez direktora. Kolaps to sistema je očigledan jer zaposleni u Centru, Domu u Izvoru, Odeljenju za decu sa poremećajima i Klubu starih duže od dva meseca nisu primili zarade, više od 10.000 korisnika nije moglo da ostvari svoja prava.

Slavica Ristić je dugogodišnji radnik Centra, pa će ustanova profunkcionisati čim rešenje koje su doneli odbornici stupi na snagu i v.d. direktorka deponuje potpis. Izabrani su su predsednik NO JKP Paraćin i član NO Doma zdravlja. Glavni događaji sednice SO su odbornička pitanja, gde se kroz tu formu saznaju neverovatne stvari iz sumorne i mračne političke stvarnosti te opštine.

Odbornik Nemanja Jovanović je postavio pitanje ,,dokle je stigla istraga u vezi sa slanja rudara rudnika Rembas na stranački miting SNS u Paraćinu” i pitao  da li je pokrenuta istraga na te okolnosti.

-Postoji osnovana sumnja na sticija više krivičnih dela i to trgovina uticajem, zloupotreba položaja, kršenje propisa vezenih za radne odnose, finansiranje političkih aktivnosti na način da je naređeno da se radnici prevezu u radno vreme, čime je naneta šteta rudniku a doneta korist političkoj stranci, kao i da se osnovano sumnja da su radnici za taj dan imali dnevnice i overen boravak na poslu. Na osnovu pričinjene štete ovo delo se može oceniti kao teže delo. Kako je moguće da takva dela zloupotrebe javnih sredstava u privatne svrhe nisu sankcionisana. Javnosti je poznato da su rukovodioci opštinskih službi kažnjeni zbog toga što su u interesu boljeg rada javnih službi i bez štete dozvolili radnicima rad u drugim službama, ali bez uredne dokumentacije. Koliko onda treba da budu kažnjeni oni koji su autobuse rudnika u radno vreme poslali na mitinge za račun političke stranke o trošku rudnika, obrazložio je Jovanović pitanje.

Predsednik SO Dragan Mitić je postavio pitanja načelniku PS Draganu Stojinovići i ministru Nebojši Stefanoviću.

-Kako je moguće da odbornici iz manjine u SO Paraćin, funkcioneri i aktivisti SNS danima najavljuju akcije policije koje se kasnije sprovode protiv direktora javnih preduzeća i ustanova, radnika Opštinske uprave i vlasnika privatnih preduzeća koja nisu ,,bliska” SNS. Neverovatno je da tako ,,cure” informacije iz polcije i da pre akcije policije informacija dođe u prostorije SNS, imali smo puno takvih primera. Direktorki PU Bambi je odbornik rekao da će ukoliko ne podnese ostavku  policija doći u kontrolu, što se obistinilo, rekao je on.

Drugo pitanje Mitića istim funkcionerima MUP Srbija je ,,kako je moguće da je aktivista SNS ovih dana najavio hapšenje direktora JKP Paraćin, te da je posle toga obnovljena kontrola preduzeća koja je je već bila završena”.

-Da li u PS postoji razrađen plan za progona članova i simpatizera Pokreta Svi za Paraćin koji se nalaze na javnim funkcijama ili su vlasnici privatnih firmi. Unazad dva meseca u dva navrata kontrolisana je firma odbornika Rajića, pa firma člana Opštinskog veća Miloševića, u toku je obnovljena kontrola JKP Paraćin, mene su zvali na informativni razgovor iz ,,centa za mučenje” iz Kraljeva. Rekao sam da je najavljena kontrola PU Bambi, da se čeka odgovor direktora JP Vodovod o ponudi za prelazak u SNS u suprotnom i tamo se očekuje kontrola. Najavljuje se hapšenje direktora JKP. Da li postoji neki plan. Kako sam saznao direktno se radi po nalogu nekog Zdravka, neki opasan čovekm veliki, krupan, zadrigo, pušten sa lanca… i taj ide i hara Paraćinom, postrojava direktore škola, bolnica, lekare, profesore… da li iz ovoga može da zaključimo da postrojava i policiju u Paraćinu. Opasan čovek, koga se svi boje i plaše. Ne znam ko je taj čovek, ali znam pouzadano da on to ne bi smeo da radi bez blagoslova gazdi iz SNS, koji su privatizovali tu stranku, ukrali naše mandate. Ti ljudi moraju da znaju da ma koliko delovalo da je taj čovek pušten sa lanca i oni će morati da odgovaraju za sve te postupke koje on radi. Moj prijatelj je pričao ,,vo kada uđe u mladu detelinu ne odgovara vo, nego gospodar”. Vo je vo, kako god mu tepali, ne znam kakvu odgovornost može da ima. Žao mi je što SNS, gde poznajem časne ljude, ne postoji, što su članovi na margini. Tajkuni, kriminalci i deo državnog aparata žele na banditski način da preuzmu Paraćin od Paraćinaca. Želim da verujem da predsednik Srbije ne zna šta se dešava u Paraćinu, nadam se da će uskoro imati prilike da se upozna sa činjenicama i da će Paraćin uspeti da se odupre tom banditizmu i banditima koji žele da otmu grad od građana Paraćina, zaključio je Mitić.