PARAĆIN- Danas i večeras  održano je finale Krsrtovdanskih svečanosti u Paraćinu, koncert Nataše Bekvalac, Dečiji karneval, Izložba oldtajmera, kao i otvaranje  fontane i novog trga. Pre večerašnjeg koncerta predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i Nataša Bekvalac simbolično su otvorili rekonstruisani trg i novoizgrađenu fontanu u centru grada. Nekoliko hiljada Paraćinca uživalo u koncertu lepe Nate, dok je ona uzvratila svojim hitovima.

– Na 9. Dečijem karnevalu učestvovalo je više stotina dece iz cele Srbije, tu su deca iz Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Ribara, Lajkovca, Kruševca i ostalih mesta. Decu je zabavljala pozorišna trupa Ara, a svi učesnici su dobili poklone. Dečiji karneval je poznat širom Srbije. Puno pažnje posvećujemo manifestacionom turizmu. Bukvalno ovog vikenda nema slobodnog kreveta u Paraćinu. U novom Info centru TO Paraćin turisti mogu da dobiju sve informacija o Paraćinu i okolini, istakao je direktor Turističke organizacije Aljoša Gligorijević.

Krstovdanaske svečanosti počele su džez koncertom i nastavljene Etnofestom, dok je danas bio finalni deo.

-AMK Pomoravlje organizovalo je 2. Međunarodni skup oldtajmera pod pokroviteljstvom paraćinskog Zavičajnog muzeja i gradova Paraćin i Jagodina.  Očekujemo da se i ostali gradovi priključe, kako bi organizovali višednevni skup. Izlagači su iz susednih država i imamo 132 automobila. Najstariji je pontiak iz 1931. godine, on je ujedno i najvredniji primerak, rekao Jevta Pavlović predsednik AMK Pomoravlje