DESPOTOVAC – Direktorka predškolske ustanove “Rada Miljković”, Vera Stojković, uručila je  vaspitačicama računare u okviru realizacije projekta “Digitalizacija u radu vaspitača” koje finansira Ministarstvo pravde.

Da podsetimo, na pomenutom konkursu sredstva su odobrena za čak tri projekta iz naše opštine, a predstavnici obrazovnih institucija iz Velikog Popovića i Plažana, kao i pomenute predškolske ustanove, potpisali su krajem jula ugovore na prijemu kod ministarke Nele Kuburović. Osnovne škole “Stevan Sinđelić” i “Đura Jakšić” dobile su 2,8 odnosno 1,8 miliona dinara za realizaciju projekata uređenja informatičkog kabineta i zamenu podnih obloga, dok je upravi vrtića za ovaj poduhvat odobreno približno 560 000 dinara.

Nakon neophodne pravne procedure, za dobavljača je izabrana firma “InterKom Kompjuters” iz Ćuprije koja je, uz svaki kupljeni laptop, ustanovi poklonila odgovarajuću torbu i miša za računar. Nova oprema biće korišćena za različite multimedijalne sadržaje u razvoju timova kroz projekte i edukaciju dece.