ĆUPRIJA- Povodom afere na bivšoj Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji, sada Akademiji Vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Kruševcu, koju po rečima bivšeg direktora te ustanove dr Hristosa Aleksopulosa predvodi Balša Božović, on je u pismu upućenom medijima istakao da Božović, nažalost, manipuliše ženama koje su navodno pretrpele neku štetu, obećavajući im protivzakonita rešenja.

– On se igra sa njihovim životima i sudbinom tako što ih obmanjuje i daje lažnu nadu.  Koristeći se lažima, selektivnim citatima izvučenim iz konteksta, prefilovanim iskazima bazira svoj napad isključivo na subjektivnom mišljenju iz treće ruke. Međutim, spinovanje spada u manji porok opoziceije ako se uzme u obzir njihov celokupan razbojnički manir psovke, pretnje i destrukcija, stoji u pismu.

Navodi se da ,,ne treba dozvoliti da se na ovakav način upropašćava i skrnave obrazovne institucije u Srbiji” i upozorava na anarhiju.

– Umesto da daje rešenja kao konstruktivna opozicija, Božović manipuliše i koristi se lažima kako bi došao do glasača i vlasti. Na putu ka obaranju pozicije, opozicija ne bi trebala da zloupotrebljava narod, a naročito ne prosvetne radnike i lekare, kaže se u pismu medijima i dodaje da akademska zajednica strogo osuđuje ovakve poteze Božovića i zgrožava se nad svakim vidom manipulacije.

-Teško je poverovati da je zamenik predsednika poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije ,,Majka Tereza” koja je u svoje okrilje uzela devet nezaštićenih žena koje su navodno ostale bez posla. Više je verovatno da Božović, ovakvim egzibicijama izražava svoje nezadovoljstvo što na Visokoj medicinskoj školi nije izabran da predaje predmet Kako upropastiti sopstvenu državu, navodi se u pismu medijima i predlaže da se na u toj ustanovi uvede predmet ,,Kako upropastiti državu” i da predmetni profesor bude Božović, a asistenti Đilas i Stefanović, eksperti u toj oblasti i veoma dobri praktičari.  Kao posebna oblast obrađivala bi se i tema ,,Kako upropastiti lokalnu samoupravu” gde bi stručnjak u tom polju prema dr Aleksopulosu bio predsednik Saša Paunović iz Paraćina.

– Apelovaćemo da se ovaj predmet uvede u svim školama u Srbiji kako bi što bolje bilo sve upropašćeno do pepela, a onda mi da gradimo novu zemlju iz temelja, zaključuje se u pismu medijima.