JAGODINA-Studenti i profesori Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, članovi hora, orkestra, folklorne i dramske sekcije, dobili su izuzetnu čast da predstave ovu visokoškolsku ustanovu i svoj grad na Svečanoj akademiji povodom godišnjice slobode Srbije i Beograda, koja će biti održana 1. novembra 2019. godine u Domu Vojske Srbije u 18 časova.

„Veoma smo počastvovani i rado smo se odazvali na ovaj poziv. To jeste veliki izazov za naše umetničke ansamble i sekcije, ali istovremeno osećamo i veliku odgovornost kao nosioci programa“, ističe dekan Fakulteta, prof dr. Violeta Jovanović, dodajući da će učesnici u kulturnom programu pored osamdeset studenata i nastavnika, biti i glumci Milena Pavlović Čučilović i Matija Ristić.

Fakultet baštini tradiciju Muške učiteljske škole dugu sto dvadeset godina, a jedna od ključnih osobenosti, bio je i ostao, patriotizam koji budući učitelji i vaspitači, kao nosioci prosvete u srpskom narodu, neguju sa nesmanjenom ljubavlju i odgovornošću. Nepunih petnaest godina po osnivanju ove škole, njeni đaci počeli su da pune redove srpske vojske u doba najvećih iskušenja i stradanja. Mnogi od njih nikada se nisu vratili iz bojeva za oslobođenje Srbije.

Svečana akademija povodom godišnjice slobode Srbije i Beograda, biće održana u Domu Vojske Srbije, 1. novembra 2019. godine u 18 časova. Na njoj već tradicionalno prisustvuju Patrijarh Srpske pravoslavne crkve, predstavnici Vlade Srbije, ambasadori savezničkih zemalja, predstavnici Grada Beograda, dekani, profesori i kadeti Vojne i Policijske akademije i druge ugledne zvanice.