SVILAJNAC- Nemačka kompanija “HDT” koja se bavi elektronikom i deo je “Beha Group” danas je postala novi investitor u opštini Svilajnac. Prilikom potpisivanja ugovora, predsednik opštine Svilajnac je nemačkoj kompaniji uručio građevinsku dozvolu.
“Novi strani investitor iz oblasti elektronike pokazuje da smo bili na pravom putu kada smo odlučili da osnujemo Slobodnu zonu u Svilajncu i kada smo otvorili nove smerove u srednjoj školi “Svilajnac”, a zatim i primenili sistem dualnog obrazovanja. Danas smo već napravili prva dva koraka, jer je “Beha Group” kupila zemljište, a naša administracija je spremila svu dokumentaciju, tako da danas smo potpisali ugovor a već od sledeće nedelje počinje izgadnja fabrike,” izjavio je ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović
Ova kompanija je kupila zemljište površine jednog hektara u Slobodnoj zoni i planira izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih mernih instrumenata, površine preko 2000 kvadrata. Početak izgradnje planiran je za prvi novembar dok će fabrika sa radom početi već prvog aprila. Ova izvozno orijentisana kompanija zapošljavaće preko 100 radnika. Njihovi klijenti su poznate kompanije iz Zapadne Evrope, SAD i Japana.
“Mi smo porodična kompanija koja posluje više od 50 godina i bavimo se proizvodnjom elektronskih mernih instrumenata. Imamo fabrike u Nemačkoj i Kini i razvojni centar u Beogradu koji odlično funkcioniše već deset godina. To je razlog zbog kog smo se odlučili da otvorimo proizvodni pogon u Srbiji i u konkurenciji više opština odlučili smo se za Svilajnac, jer je opštinsko rukovodstvo ovde veoma kooperativno i ažurno. Bio sam siguran da ćemo imati dobru i dugoročnu saradnju ako dodjemo ovde, a to je veoma važno za nas jer mi jesmo velika kompanija, ali ipak smo ovde stranci. Zato je na našoj lestvici od 1 do 10 Svilajnac dobio ocenu 11,” izjavio je ovom prilikom direktor “Beha Group” Lars Beha.