REKOVAC- Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku dr Slavica Đukić Dejanović otvorila je danas u Rekovcu rekonstruisani kuhinjski blok OŠ „Svetozar Marković“.Inače, Kabinet za populacionu politiku i demografski razvoj i Opština Rekovac uložili su u rekonstrukciju kuhinskog bloka ukupno 6 miliona dinara.

Uz prisustvo rukovodstva opštine Rekovac, mnogobrojnih učenika i dece iz predškolske ustanove „Miloje Milojević“, ministarka je presekla svečanu vrpcu sa predsednikom opštine Aleksandrom Đorđevićem i  direktorkom OŠ „Svetozar Marković“ Biljanom Matić i svečano otvorila nov kuhinjski blok.

Đukić-Dejanović je izjavila da je ovo dobra investicija za Rekovac i da će kabinet za koji je ona zadužena i dalje finansirati projekta od značaja za male sredine. Ministarka se na kraju obratila i najmlađima objasnivši im da je ona tu da prenese poruku da je neophodno što više mladih u ruralnim sredinama kako bi opstali.

Predsednik rekovačke opštine dr Aleksandar Đorđević kazao je medijima da duguje veliku zahvalnost kabinetu za populacionu politiku, da je kuhinjski blok po svim standardima i da će značiti učenicima Osnovne škole u Rekovcu.