DESPOTOVAC- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, saopšteno je iz MUP Srbija.

Uhapšeni su Z.Ć. (53) i P.Đ. (51), lica koja su faktički upravljala Privrednim društvom „Dekom BM“ doo Despotovac, dok će, zbog pomaganja u istom krivičnom delu protiv četiri osobe biti podnete krivične prijave.

Oni su, kako se sumnja, u periodu od jula do avgusta ove godine, doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava iz Kraljeva, Paraćina i Bora, da „Dekom MB“ isporuče betonsko gvožđe, gorivo i žicu za zavarivanje u iznosu od 3.643.363 dinara.Tu robu su, kako se sumnja, dalje prodavali ne evidentirajući je u poslovne knjige privrednog društva.

Na taj način osumnjičeni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, za koliko su i oštetili ova privredna društva.

Osumnjičeni Z.Ć. i P.Đ. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.