SVILAJNAC-Predragu Todoroviću i autorima reportaže “AMARO KHER” u produkciji TV CENTAR uručena je nagrada DRUGAČIJE OD DRUGIH Stalne konferencija gradova i opština- SKGO. Dokumentarni zapis TV CENTRA prati proces izgradnje stambene zgrade za dvanaest najugroženijih porodica romskog naselja “Burduš mala” u Svilajncu.

– Ova nagrada govori o visokom kvalitetu priloga koji je napravljen i teme koja je obrađena. To je dokaz da je zajednica u Svilajncu dovoljno sazrela da pored lokalne uprave ima i odgovorne novinare i ljude koji rade u javnom sektoru, što je dokaz da se u Svilajncu radi malo više i bolje nego kod drugih, izjavio je Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Svečana dodela nagrada obavljena je u prostorijama Aero-kluba u Beogradu, a pored TV Centar nagrađeni su i prilozi RTS-a, Radio Beograda, Radio Televizije Vojvodine i Vojvođanske zelene inicijative. Žiri na ovogodišnjem medijskom konkursu činili su urednici nacionalnih medijskih kuća: Veselin Simonović (Blic), Srđan Bošković (Radio Beograd), Nada Gogić (RTS), Zoran Sekulić (Fonet) i Vladan Samardžić (Večernje novosti).