JAGODINA- Jagodinsku Gimnaziju na obuci u okviru projekta „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ Udruženja građana „Svet reči“ iz Velike Plane uz podršku Ambasade SAD, predstavljale su učenice četvrtog razreda prirodno – matematičkog smera, Anđela Maksimović i Ivona Batalović, i profesorka sociologije Marija Stanojević.

-U skladu sa stečenim znanjima i veštinama, u periodu do aprila 2020. planirano je sprovođenje čitavog niza akcija: radionice vršnjačkih edukatora sa mladima iz naše, kao i iz ostalih srednjih škola u gradu, uređenje školskog panoa sa anti – korupcijskom porukom, obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra- podela propagandnog materijala na gradskom trgu i u lokalnim institucijama. Završni simpozijum biće organizovan aprila meseca 2020. godine u Vrnjačkoj Banji, gde će se razmeniti iskustva nastavnika – mentora i učenika o sprovedenim aktivnostima, kazala je profesorka sociologije Marija Stanojević.

Obuka je usmerena na izgradnju kapaciteta mladih za prepoznavanje i suprotstavljanje korupciji. Projektom je obuhvaćeno ukupno 20 škola iz Srbije, i to iz sledećih gradova: Bora, Majdanpeka, Zaječara, Sombora, Požarevca, Velikog Gradišta, Kučeva, Vranja, Vladičinog Hana, Bujanovca, Vlasotinca, Jagodine, Despotovca, Beograda, Kragujevca,  Kraljeva, Šapca, Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva.