PARAĆIN- Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina uputili su otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, kao i nadležnim ministarstvima sa zahtevom da preispitaju delovanje članova porodice Crnogorac u donošenju odluka vezanih uz upravljanje i poslovanje te fabrike, te njihove firme CPR Impeks. Pismo prenosimo u celini.

-Treća godina kako Otpušteni preko fejsa, svi radnici Staklare, građanstvo Paraćina, a i cela Srbija odlično znaju ko su Svetozar i Petar Crnogorac. Bespravno otpušteni radnici zbog lažnog stečaja su i te kako osetili dela pomenute gospode. Svima vama smo se bezbroj puta obraćali i vi navodno niste imali pojma ko su, pa nam nikada niste ni odgovarili. Sada odjednom znate i ko su i sta su radili i da je Petar osuđivan i da je Svetozar godinama radio u Zastava oruzju. Pa kako to niste znali da vec četiri godine organizuju kulturno-zabavni zivot u Srpskoj fabrici stakla? Kako niste znali da su u toku noći najurili 300 radnika na ulicu bez dinara i reči objašnjenja, a preostale radnike pretvorili u robove koji treću godina rade sa rešenjima o privremenim i povremenim poslovima bez dana odmora? A da li znate da to nije po zakonu? Da li ste znali da su po ugovoru bili u obavezi da ulože 24 miliona evra, a uložili su samo jednu petinu predstavljajući se većinskim vlasnicima?Da li ste znali da su otpušteni radnici zatražili svoja prava na sudu i taj spor izgubili? Gle čuda, sud presudi da je stečaj lažan, ali drugi neki sud presudi da otkaz mora da se plati? Da li to znači da imamo državne i privatne sudove? Taj Svetozar Crnogorac je na prva dva ročišta u Kragujevcu obećavao radnicima povratak na posao čim stečaj bude pao. I pade stečaj prvi put 6. decembra 2017. godine i Svetozar se napravi lud i ne bi nista od obećanja. Da li ste znali da je Svetozar u dogovoru sa generalnim direktorom Nebojšom Bogdanovićem vraćao glasno govornike na posao i obećavao kule i gradove,molio da prihvataju ponuđeno i izdaju 300 svojih kolega, a i njihove porodice? Sve to imamo u našoj arhivi. Da li ste znali kako su otac i sin pokušali da prevare sud predstavljajucise kao vlasnici? Kažete kako je nova afera na pomolu i da Crnogorca povezuju sa SFS,a pravite se gluvi na pitanja o otpuštenim radnicima Staklare. Isti taj vaš Crnogorac je bio u NO, podneo je ostavku iz razloga da ne bi bio povezano lice sa Staklarom. I gle cuda,opet se upisao u UPPR. Kako to da sada napadate Petra Crnogorca, a licno vi ste ih doveli u SFS? Odkud oni poverioci sa visokim potraživanjem? Da nije mozda Staklara kupovala naoružanje? Možda je SFS postala ujna firme CPR? Kod vas je sve moguće. Verovatno ne znate ni ko je Zoran Vučković,Damjanović,Drago Radan? Ima vremena, samo polako, saznaćese i to. Da li ste znali da su otpušteni radnici više puta pismeno tražili sastanak sa povereništvom SNS u Paraćinu? Čak smo odlazili i ispred prostorije stranke gde su nam pred nosem zatvarali vrata?
Da li su vas o tome izveštavali? A samo smo hteli da nam pomognu svojim uticajem da sa nekim od vas popričamo o problemu i velikoj prevari u Paraćinu. Dolazio je i Milenko Jovanov i otpušteni su se ponadali da ce bar on imati sluha da sasluša otpuštene. Međutim, na prvo pitanje sta je sa Staklarom on pobeže u prostorije SNS. Jako, jako ljut i besan. Razumemo mi njega, jer on je došao drugim povodom,  da smeni vlast u Paracinu, a mi smo hteli nešto drugo. Gospodo naša draga, počnite da se ponašate kao predstavnici svog naroda i krenite da poštujete Ustav jer svaki čovek ima prava na rad, život i lečenje.
Uzmite malo u obzir da 300 porodica u Paraćinu ispašta samo zato sto za vas problemi u nekoj tamo provinciji ne predstavljaju ništa. Nas ne zanimaju razne beogradske afere koje ovih dana potresaju celu Srbiju, jer i to ste verovatno već sve znali. Nas jedino interesuje sta ćete preuzeti u vezi afere “Srpska fabrika stakla” i njihovih aktera. Shvatite da trgovci oružja nisu dobrodosli u Paraćinu i da ćemo im sledeći put pripremiti jako dobru poslasticu.
Da li Odeljenje za organizovani kriminal u Kraljevu ima vremena da svrati do Staklare kad su već više puta dolazili u Paraćin? Ako su hapsili žene koje su nekog zaposlile, zasto ne hapse ove koji su otpustili bespravno 300 radnika?
Nadamo se da cete naći malo vremena i obratiti pažnju na za vas mali, a za nas veliki problem. 300 porodica je ipak mnogo,mnogo glasova za mali Paraćin. Pa ako nas ne gledate kao ljude gledajte nas kao glasače. A Otpusteni i Paracin pamte! Sram vas bilo!

Otpušteni preko fejsa