PARAĆIN- Najvažnija vest od svih vesti je dolazak švedskog Rimastera u Paraćin i početak rada, kao i potpisivanje ugovora sa Opštinom, početak izgradnje Industrijskog parka, kao i njihova najava zapošljavanja do 1.000 ljudi narednih godina, izjavio je na novogodišnjoj konferenciji za novinar predsednik te opštine Saša Paunović.

– Paraćin ima mnogo investicija malih i srednjih preduzeća 80 investitora od završetka svetske ekonomske krize, 103 objekta za poslovanje i proizvodnju u površini od 76  hiljada kvadrata, odnosno više nego SFS. U javnosti se,međurim, očekivao dolazak velikog stranog investitora. Ove godine se i to deslio, posle više godina pregovaranja sa raznim kompanijama. Imamo potpisan ugovor i na proleće kreću sa proizvodnjom u novoj hali koja se gradi. Novi početak za Paraćin i novo vreme sve nas, jer će biti veći problem pronaći posao sa boljom platom, nego pronaći posao, naveo je Paunović.

On je nabrojao velike projekte koji se sprovode uz pomoć države ili međunarodnih organizacija, reč je o investicijama vrednim 3 milijarde dinara u različitim oblastima.  U izgradnji je novi sistem za vodosnabdevanje,  sistem za zaštitu od poplava, počinje rekonstrukcija javnih objekata.

– To je apsolutni rekord kada je reč o opštini Paraćin i projektima, a godina se smatra odličnom ako imamo da izdvojimo 300 miliona dinara za nove objekte infrastrukture. Dakle, 3 milijarde su veliki podsticaj za razvoj infrastrukture u Paraćinu. Rešićemo velike, dugogodišnje probleme, istakao je Paunović.

Beleži se pad nezaposlenosti, koja je na nivou pre tranzicije, a sa novim investicijama zaposlenost će biti na niovu sa početka devedesetih godina prošlog veka.