SVILAJNAC- Prirodnjački centar „Svilajnac“  u periodu od 01. do 15. februara  predstaviće program obrazovnog turizma i gostima hotela Grand na Kopaoniku. Menadžment hotela Grand prepoznao je zajedničke ciljeve i interesovanja shvativši da Prirodnjački centar  na jedinstven način, jedinstvenim sadržajima mlađoj populaciji približava nauku, edukaciju i  obrazovanje. Upravo iz tih razloga u periodu zimskg raspusta, a ujedno i najveće posećenosti hotela Grand na Kopaoniku, Prirodnjački centar će deci i roditeljima probližiti  kroz zabavne interaktivne sadržaje dočarati koliko je zapravo nauka zanimljiva i koliko je obrazovanje važno.

Prirodnjački centar u  saradnji sa hotelom Grand  na Kopaoniku i zajedničkom željom da se deci, mladima i roditeljima približi obrazovanje, nauka i naučna dostignuća na jedinstven, zanimljiv i interaktivan način koji je i najpristupačniji upravo ovoj ciljnoj grupi. Mladi naučnici će na ovaj način podizati nivo znanja i unaprediti razvoj kreativnosti.Roditelji i deca će imati prilike da više puta u toku dana po nekoliko sati učestvuju u različitim programu i da upoznaju razvoj planete zemlje kroz različite epohe pa sve do nastanka čoveka.

Program Prirodnjačkog centra „Svilajnac“ podrazumeva:

Postavljanje posebne instalacije brendiranog i dizajniranog turističko-edukativnog  kutka „ Pop-up Science Corner (PCS)“

Virtuelnu vodičku turu

Pozorišnu predstavu

Animaciju dece

Mini bioskop

Mini kviz „Bunar želja“

Roditelji i deca će imati prilike da više puta u toku dana po nekoliko sati učestvuju u različitim programu i da upoznaju razvoj planete zemlje ali i da osvoje besplatne ulaznice za Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu.