PARAĆIN- Fudbalski klub ISK Izvor iz paraćinskog sela Izvor posle 35 godina dobio je danas svoje fudbalsko igralište i od proleća igraće kao domaćin. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i predsednik ISK Izvor Gradibor Petrović presecanjem vrpce označili su  otvaranje fudbalskog igrališta, koje je među najboljima u paraćinskoj opštini.

– Predajemo na upotrebu obnovljeno fudbalsko igralište, staro nije imalo propisne dimenzije, nije bilo ograde, kao ni ostalih neophodnih uslova za odigravanje zvančnih utakmica. Meštani su na zborovima uporno tražili da se izgradi sve što je neophodno za odigravanje utakmica. Radovi su trajali dok smo sve svredili, jedno vreme je bila, kao što su neki pričali, gomila zemlje dok nije nikla trava, dok nije postavljena ograda i ostali elementi. Evo sada imamo fudbalsko igralište koje će održavati fudbalski klub i meštani, na kome će se radovati najmlađi, rekao je Paunović.

On je podsetio da je ovo drugo fudbalsko igralište koje je u Paraćinu otvoreno u proteklih godinu dana. Prošle godine je Lebina dobila fudbalsko igralište.

– U Mirilovcu se gradi fudbalsko igralište. Na mnogo mesta gradimo svlačionice i druge elemente za odigravanje utakmica. Fudbal je najpopularniji sport u selima. Opština preko budžeta pomaže rad klubova, zato imamo veliki broj klubova u odnosu na druge opštine sličen veličine u Srbiji. Nadam se da će ovaj teren dugo služiti meštanima i fudbalerima Izvora. Sada možemo da se bavimo i drugim temama u selu. Dom kulture je rekostruisan i nadograđen, pa će to biti sledeća tema za završavanje javnih poslova u selu, a biće još asfaltiranja ulica i izgradnja infrastrukture. Bitno je da smo najveći problem meštana rešili i on je iza nas. Dalje radimo i ispunjavamo obećanja, istakao je Paunović.

Milan Malović, bivši predsednik kluba, je rekao da su meštani i fudbaleri 35 godina čekali da zaigraju fudbal na svom terenu.

-Obnovili smo rad kluba pre sedam godina. Fudbaleri su većinom iz Izvora, igrali smo kao domaćini na strani u susednim selima. Dobili smo lep teren, zahvaljujući rukovodstvu opštine. Zadovoljni smo, imamo dovoljno fudbalera. Puno je zainteresovanih, svakog dana je puno igralište, maksimalno ga koriste sve generacije. Imamo žensku ekipu i uskoro ćemo formirati ekipu. Bez finansijske pomoći opštine za rad kluba ne bi mogli da se takmičimo i održimo klub, cela organizacija je skupa. Ni jedno selo u okolini nema ovakv teren, kaže Petrović.