ĆUPRIJA- U Pomoravskom okrugu nema novih slučajeva oboljevanja ili infekcije novim  korona virusom covid-19, juče je kod dvojice muškaraca iz Ćuprije potvrđena infekcija tim virusom a predhono kod muškarca u Rekovcu. Pacijent sa Intenzivne nege u Ćupriji, prema rezultatima testa, nije oboleo od tog virusa, dok se očekuju se rezultati za tri žene, dve iz Jagodine i jedne iz Svilajnca. Žena iz Jagodine koja je imala kontakte sa licima koja su došla iz Austrije, Francuske i Švajcarske apeluje na građane da se jave zdravstenim službama ako dobiju temperaturu.

-Imala sam temperaturu nekoliko dana do 39 stepeni i javila sam se lekaru, uradila snimanje pluća na rentgenu, a rezultati su bili indikativni epidemiolozima da posumnjaju u moguću infekciju korona virusom. Odmah su me vozilom hitne pomoći prevezili u Ćupriju, gde su mi uzeti brisevi iz grla i nosa. Naloženo mi je da se izolujem u kućnim uslovima i tu sačekam rezultate. Osobe sa kojima sam bila u kontaktu nemaju simptome infekcije virusom. Zdravstveno osoblje je bilo veoma predusetljivo, odnos za svaku pohvalu, rade veoma težak i odgovoran posao, kaže Jagodinka koja sa strepnjom očekuje rezltate.

Druga žena iz Jagodine koja je testirana, takođe, pokazuje simptome infekcije korona virusom. Reč je o ženi koja je živi u Beoogradu i koja je posle putovanja u Francusku posetila majku u Jagodini. Treća žena je iz Kušiljeva i ona je došla iz Italije, imala je više kontakata u selu i Svilajncu pre nego što je primetila simptome.