PARAĆIN- Na redovnoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin, osim obaveštenja o obustavljanju rada ugostiteljskih objekata, od juče na snazi, a po Zaključku Opštinskog veća, naloženo je obezbeđivanje dodatnih količina hlora za potrebe zdravstvenih ustanova, prvenstveno Službe hitne medicinske pomoći. Paraćinski Dom zdravlja sprovodi sve propisane mere, organizovan tako da nova Hitna služba radi 24 sata, dok se u staroj hitnoj, od 7 do 18 sati, obavljaju pregledi pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija.

Prema zvaničnim podacima, na teritoriji paraćinske opštine, do trenutka objavljivanja ovih informacija, nema potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom. Do sada testirani građani imali su negativne nalaze, a tokom dana se očekuju rezultati, u međuvremenu, upućenih na testiranje. Od momenta stupanja na snagu, kršenja zabrane kretanja bez naloga, od 20 do 5 izjutra, nije bilo, a građanima se i dalje savetuje da prate uputstva i poštuju propisane mere Vlade Republike Srbije.

Vodovod u izmenjenom režimu rada

Zbog vanrednog stanja, koje je Vlada Srbije uvela u cilju suzbijanja virusa korona među građanstvom, paraćinski Vodovod je do daljeg obustavio rad sa strankama u neposrednom kontaktu. To praktično znači da je obustavljen rad blagajne, službi za reklamacije, obračun i prijavu kvarova.

Sve to građani mogu obaviti putem elektronske pošte, telefonom na brojeve 563-116, 564-708 i 563-465 ili pisanim putem, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Vodovod”.

U Elektrodistribuciji samo jedan šalter

Paraćinska Elektrodistribucija je, u skladu sa novonastalom situacijom, ograničila rad i obustavila rad šaltera, osim jednog. Za sada, šalter za uplatu radi od 7 do 14 sati, a građani ulaze i obavljaju uplate jedan po jedan.

Korigovan rad Pijačne uprave

Pijačna uprava Javnog komunalnog preduzeća je u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije, korigovala svoj rad tokom vanrednog stanja. Obustavljen je neposredan rad sa korisnicima, a uplate za zakup, na blagajni Pijačne uprave, su odložene do daljeg.

Radnici stariji od 64 godine su poslati na plaćeno odsustvo a ostali kvitari na pijaci rade sa zaštitnom opremom. Pazari se predaji dva puta nedeljno a prostor pijace koja, za sada radi od 7 do 15 sati, noću se pere i dezinfukuje u sklopu prioritetnih prostora i ulica, za šta su zadužene ekipe komunalnog preduzeća.

I RFZO obustavio neposredan rad sa strankama

Ispostava RFZO u Paraćinu je, prateći uputstva i preporuke Vlade Srbije, obustavila neposredan rad sa strankama. Radnici ispostave dolaze na posao i obavljaju sve redovne zadatke, ali naizmenično, po izmenjenom rasporedu.

Posao se završava elektronski, a osiguranici svoja prava mogu ostvariti pozivanjem na brojeve telefona 035/561-017 i 035/561-112, kao i slanjem mejlova na adresu paracin@rfzo.rs