PARAĆIN- Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović proglasio je vanrednu situaciju u opštini Paraćin, u uslovima vanrednog stanja u državi, u cilju efikasnije borbe protiv širenja zaraze virusom korona.

Paunović je vanrednu situaciju proglasio na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, zbog porasta obolelih od virusa korona i “uz razumnu pretpostavku da će narednih dana biti i više lica za koje će se ustanoviti da su inficirani”, stoji na sajtu opštine Paraćin.

Razlog za uvođenje vanredne situacije u Paraćinu, u uslovima vanrednog stanja u državi, “nije nikakva eskalacija problema u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, već stvaranje mehanizma za brže reagovanje, ako za to bude potrebe, a sa ciljem bržeg i efikasnijeg odgovora na svaku novonastalu situaciju”.

U Paraćinu je četvoro ljudi pozitivno na korona virus, a među njima je i jedan saobraćajni policajac, što je on sam potvrdio na društvenim mrežama.

Štab za vanredne situacije je razmatrao trenutnu situaciju na području paraćinske opštine, kada je reč o broju obolelih od korona virusa, koji iz dana u dan raste, uz razumnu pretpostavku da će, narednih dana, biti i više lica za koja će se ustanoviti da su zaražena.
Štab je razmatrao i sve mere koje se preduzimaju u skladu sa nadležnostima lokalnog štaba. Služba podrške funkcioniše, za sada, bez problema, dnevno primi do 40 poziva i obavi 15 do 20 odlazaka na teren. Za to je angažovano 37 ljudi, koji po ekipama, rade u dve smene. Štab je obavešten da pojedini privatnici i drugi privredni subjekti nude pomoć, donacijom sredstava za higijenu, goriva ili stavljanjem određenog broja vozila na raspolaganje Štabu za vanredne situacije u Paraćinu.