PARAĆIN-Prema evidenciji Doma zdravlja u Paraćinu je osam lica koja su zaražena novim korona virusom.
-Vrlo je važno da svi budu na oprezu, da se svi pridržavaju mera koje su propisane od strane nadležnih državnih organa kada je reč o zabrani kretanja i važno je da te mere što kraće traju, a to samo od nas samih zavisi, rekao je predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović.

-Imamo dva nova slučaja zaraze, reč je radnicima ćuprijske bolnice, koji su iz Paraćina. To ne znači da imamo samo osam lica pozitivnih na korona virus, njih je moguće je više, ali nisu se testirala, nisu se prijavili lekaru. Zbog toga je važno da svi budemo na oprezu i da niko ne kriši mere propisane od državnih organa, kada je reč o zabrani kretanja i izbegavanja kontakta. Svaki novi slučaj zaraze produžavaće zabranu kretanja za 28 dana.

Ne manje bitno i to da što duže bude trajala zabrana kretanja imaćemo veće ekonomske probleme, te da trajanje mera zavisi od samih građana.

Predsednik opštine Paraćin je sa ekipom Službe za podršku obišao je najstarija i ugrožena lica. Lica kojima će biti pružena pomoć su najstariji građani Paraćina, koji nemaju podršku porodice, lošeg materijalnog stanja ili ugroženi lošeg materijalnog stanja kojima treba pomoć zajednice. Po proceni Centra za socijalni rad najpre njima će se upućivati pomoć, dok će u selima to biti obavljano sa predsednicma mesnih zajednica, odnosno poverenicima civilne zaštite.