PARAĆIN- Saopštenje UO Doma zdravlja Paraćin

-U nameri da spreči širenje dezinformacija među građanima i širenja panike, a zbog navoda koji su se pojavili na portalima, koji su građanima poznati po širenju lažnih vesti, da Dom zdravlja nema adekvatnu medicinsku opremu, ni sredstva na raspolaganju iz lokalnog budžeta, Upravni odbor Doma zdravlja izdao je saopštenje za javnost. Od samog proglašenja epidemije virusa KOVID-19, Dom zdravlja Paraćin ima stalnog člana u lokalnom Štabu za vanredne situacije i aktivno učestvuje u radu ovog tela, uključujući i obezbeđivanje dodatnih sredstava iz lokalnog buddžeta na zahtev ove ustanove, za nabavku neophodne opreme.

“Štab za vanredne situacije opštine Paraćin je u toku prošle nedelje obezbedio potrebna sredstva i blagovremeno je isporučen deo kontigenta zaštitne opreme i sredstava namenjenih za suzbijanje epidemije, raspoloživih na tržištu”, navodi se u saopštenju. Obezbeđene su i dodatne količine sredstava za dezinfekciju, u skladu sa potrebama ustanove i stanjem na tržšištu. Opština ovog trenutka plaća i dodatne lakare, angožovane u radu ustanove, pre svega, Hitne službe.
Upravni odbro Doma zdravlja želi da istakne da Dom zdravlja ima svu neophodnu medicinsku opremu, koja se u ovom trenutku može naći na tržištu Srbije. Oprema koja se u ovom trenutku ne nalazi na tržištu nije dostupna ni jednoj zdravstvenoj ustanovi Srbiji, pa tako ni Domu zdravlja Paraćin. Dom zdravlja Paraćin na čelu sa Upravnim odborom je otvoren za sve vrste donacija fizičkih i pravnih lica, pa tako i od političkih organizacija, u čijem propagiranju ne učestvuje, niti će učestvovati.
“Ističemo da smo tražili da jedna lokalna politička organizacija ukloni sa svoje Fejsbuk stranice navode o isporučenoj donaciji”, navodi se u saopštenju. Dom zdravlja apeluje na sve građane da poštuju propisane mere prevencije i zaštite u borbi protiv širenja virusa KOVID-19 i da ostanu kod kuće, ne izlažući se nepotrebnim direktnim kontaktima, kako bi se sprečilo širenje virusa. “Poštujte mere i ostanite kod kuće” kaže se u saopštenju, koje potpisuje predsednik Upravnog odbora paraćinskog Doma zdravlja, Nikola Jovičić.