PARAĆIN- U Pomoravskom okrugu broj zaraženih novim korona virusom približava se broju do 200 građana, polovina je u Ćupriji. Proteklih dana u Opštoj bolnici u tom gradu boravili su epidemiolozi i infektolozi iz Rusije. Za naconalne mediji govorili su predstavnici tri najveća grada.

– Dali su nam određene savete da se u Opštoj bolnici izoluje Odeljenje dijalize, ali i u delu gde se nalazi Kovid centar na koji način medicinski radnici treba da ulaze ili izlaze iz centra. Kriva zaraženih počinje da se ispravlja, nemamo više rapidan rast obolelih, rekao je predsednik te opštine Ninoslav Erić.

U Paraćinu, gde je 55 zaraženih, ističu da je građanstvo disciplinovano i da se poštuju mere koje država odredi.

– U Jagodini je 32. obolelih. Mi smo se organizovali, kada je reč o zdravstenim ustanovama, obezbedili smo zaštitnu opremu za zaposlene. Jedini smo grad u Srbije gde nije zatvorena Zelena pijaca. Država je dala preporuku lokalnim samoupravama za zatvaranje, ali ako zatvorimo i pijacu, a sve u okruženju su  zatvorene, gde će građani da se snabdevaju, rekao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

Foto : Sputnik