PARAĆIN-Prema informacijama predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića  još devetoro lica iz Paraćina ima pozitivan rezultat na testu na korona virus, a od ovih devetoro troje je lica koja rade u paraćinskim zdravstvenim ustanovama.

On je, povodom izjave ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara da je u protekle dve nedelje zaposleno više od 2.500 lekara i medicinskih sestara, izjavio da za sada od tih 2.500 u paraćinskom Domu zdravlja gde doktori i u hitnoj i u vreme korone rade na određeno zaposleno za stalno 0 (nula), iako ima mesta po kadrovskom planu, jer postoji manjak lekara na stalnom radu u ustanovi, te izrazio mogućnost da možda kasne rešenja, da se možda ministar pogrešno intepretira u medijima, a možda…

Paunović je sinoć objavio da je na žalost stigla vest da je još jedno lice iz Paraćina, ranije potvrđeno pozitivno na korona virus, preminulo u Beogradu u bolnici. Reč je o meštaninu Trešnjevice, rođenom 1994. godine, koji je imao i druge, ozbiljne, zdravstvene probleme. Saučešće porodici.