U zavisnosti koji se izvor sagledava koronom je u Pomoravskom okrugu od 6. marta zaraženo 575 ili 652 građana, oba podatak su sa zvaničnih, državnih internet stranica covid19.rs i covid19.data.gov.rs. Treća strana ovih izveštaja su izvori lokalnihi samouprava koje se opet nikako ne mogu uporediti sa državnim. Licitacija sa brojem zaraženih je jedna od najaktuelnih informacija, ali izvor raznih razmirica i oštrih razmena mišljenja na ovu temu.

Na stranici covid19.rs stoji podatak da je 575 zaraženih, a na  covid19.data.gov.rs. 652, nema broja izlečenih ili umrlih

Sajt covid19.data.gov.rs. je otvorila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, dok je sajt covid19.rs otvorilo Ministarstvo zdravlja.

Kako stoji na internet stranicama informacije se ažuriraju neposredno po objavljivanju zvaničnih podataka, a njihov vizuelni prikaz omogućiće vam lakši uvid u kretanje broja zaraženih po gradovima i opštinama od trenutka kada je u Srbiji zvanično registrovan prvi slučaj oboljenja COVID-19.