PARAĆIN-Povodom navršavanja četiri godine od konstitutivne sednice poslednjeg saziva SO Paraćin predsednik te opštine Saša Paunović  objavio je na društevnim mrežama sledeći tekst

-Pre nekoliko sati “završen je” i ovaj četvorogodišnji mandat sadašnjeg saziva skupštine opštine. Konstutivna sednica održana je 28. aprila 2016. god.

Interesantno da su u ovom mandatu uz sva druga dešavanja rešeni brojni “vekovni” problemi. Od onih važnih za sve nas ,naprimer novi cevovod od Izvora do Paraćina o kome se pričalo decenijama, do onih za većinu nevidljivih, ali za mene veoma važnih – važnih zbog datih obećanja i uloženih godina “nevidljivog” rada mnogih, da se na primer asfaltira sokak u prigradskom naselju. Sokak nevažan za sve osim za one koji tamo žive i nas koji smo taj problem obećali da ćemo rešiti. Sa stanovišta posla, bilo je ovo veoma uspešno vreme. Zaokruženi su projekti na kojima se radilo godinama i kao studentu pred ispit koji je ozbiljno pripremao i nama je nedostajalo još samo malo vremena pa da sve bude baš perfektno. Ali dobro zato je tu uvek sledeći mandat…

Šta se sve dešavalo na sceni i iza kulisa, teško je prepričati, a još je dramatičnije bilo doživeti i preživeti. Kusturica bi od svega toga mogao da napravi dobar film. Napet, pun obrta i zastrašujućih i bizarnih detalja, zabavan za one koji te uloge nisu već igrali u stvarnom svetu.

Ali i to je sada “juče” i može se reći da su to bila prava “zanimljiva vremena”. Lepa na svoj način, ali tek kad prođu.

Ovaj mandat otvorio je “Boža zvani Pub” od Balaševića, pa sad kad je isteklo “službeno vreme” i “igraju se produžeci” prikladno je da se pusti nešto od istog autora.