SVILAJNAC- Nemačke kompanije HDT i A2000, koje se bave digitalnim tehnologijama, uskoro počinju proizvodnju u novoizgrađenim objektima u Svilajncu i uvode taj grad u Četvrtu industrijsku revoluciju. Zaposliće oko 200 radnika, visoko obrazovanih kadrova.

Kompanija HDT je krajem prošle godina potpisala ugovor sa opštinom i kupila zemljište u Slobodnoj zoni i sada završava fabriku od 2.000 kvadrata, gde će zaposliti 100 radnika, najdalje ovog leta, rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

U drugoj Industrijskoj zoni, fabriku od preko 1.000 kvadratnih metara, gradi A2000, gde će proizvodnju početi u drugoj polovini ove godine i zaposliti 100 radnika. Ta firma kupila je hektar zemljišta u  Industrijskoj zoni. U Svilajncu rade janaske, italijanske i švajcarske kompanije, poput Panasonika, Aristona, Vošloh – Šwabea i Regenta.

– Za vreme vanrednog stanja u Srbiji ni jedan investitor u Svilajncu nije otpustio radnike, niti zaustavljao proizvodnju, to govori da privreda Svilajnca ima čvrste temelje. Sa ovim brendovima Svilajnac je pokazao da je spreman i sposoban za velike projekte i ozbiljne investitore, istakao je Milanović.