PARAĆIN-Predsednik opštine Paraćin obratio se Mladenu Šarčeviću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ,a takođe i Prosvetnoj inspekciji sa zahtevom za razrešenje direktora OŠ ”Vuk Karadžić” iz Potočca Radiše Jovičića zbog osnovane sumnje da je prekršio član 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (Sl.glasnik Republike Srbije br.88/2017. od 29.09.2017.godine). Pismo objavljujemo u celosti:

   ПРЕДМЕТ: Захтев за разрешење директора ОШ ”Вук Караџић” у Поточцу

 

Поштовани,

Овраћам Вам се захтевом за разрешење директора ОШ ”Вук Караџић” у Поточцу због основане сумње да је прекршио члан 113. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл.гласник Републике Србије бр.88/2017. од 29.09.2017.године).

Након прилога који је објављен у медијима 27.маја 2020.године и у коме се јасно види организована акција политичке партије која се одвија у школском дворишту и уз присуство  ученика   https://www.facebook.com/274745183202342/posts/537906713552853/)

Општина Параћин захтева да у складу са Вашим овлашћењима разрешите дужности директора ОШ ”Вук Караџић” у Поточцу  Радишу Јовичића.

Поред чињенице да је дозволио, па чак изгледа и организовао акцију политичке странке у школском простору и то политичке странке на чијој се листи за одборнике налази он сам, овом приликом желим да Вас упознам са чињеницом да горе наведени директор није одговорно обављао своју дужност. Дозволио је да расвета у школском дворишту и на спортским теренима годинама буде ван функције, а сами спортски терени и школско двориште буду запуштени до те мере да се спортски терени не могу користити. Напомињемо, да је годинама уназад од њега тражено да реши тај проблем, за шта је  Општина Параћин издвајала средства у буџету.

Очекујемо да покажете одлучност и доследност какву сте показали приликом смењивања других директора у Параћину због много мањих пропуста у раду, и разрешите дужности директора О.Ш. Вук Караџић  у Поточцу  Радишу Јовичића.

ПРЕДСЕДНИК

ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

 

Саша Пауновић, дипл.инж.ел.