JAGODINA- Pod naznakom ,,važna informacija” Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost objavio je informaciju da je bivši igrači FK Borac  iz Čačka u ponedeljak u 19 sati počinju štajk glađu ispred opštine, a kao podrška pridružiće im se bivši fudbaleri Jagodine kojima klub duguje velike sume novca. Prenosimo saopštenje u celosti.

Sutra u 19h bivši igrači Borca počinju prvi u istoriji svetskog fudbala štrajk glađu, ispred opštine Čačak, zbog toga što su ih gradski funkcioneri prevarili na način da su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budzetski novac preko kluba.

FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba.

Sutra je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti.

Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo.

Sutra je dan kada će ceo svet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji deo našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport.

Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši igrači FK Jagodina koji su na sličan način prevareni od opštine Jagodina i veliko bravo za ove momke

Hoćemo pravdu – stop prevarama