PARAĆIN-Saša Paunović danas je obavestio predstavnike EU Vladimira Bilčika, stalnog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju i Sema Fabricija, šefa Delegacije EU u Srbiji o pritiscima na privrednike i kandidate lista u Paraćinu od strane koordinatora SNS u Paraćinu i inspektora policije za koga se sumnja da učestvuje u pretnjama i ucenama. Kako je Paunović predočio predstavnicima EU, navodno se radi o Bojanu Aćimoviću inspektoru PS u Paraćinu, koordinatorima Darku Jovanoviću i Daliboru Šćekiću koordinatorima SNS-a iz Beograda.Šef odseka za suzbijanje kriminala u Policijskoj stanici u Paraćinu Bojan Aćimović najavio je da će podneti privatnu tužbu protiv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića povodom njegovih tvrdnji da učestvuje u pretnjama i ucenama privrednika i kandidata za izborne liste u ovom gradu.

-Razmatrano je pitanje uslova za održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora. Iskoristio sam priliku da obavestim o događanjima u Paraćinu. Najpre o zloupotrebi resursa državnih i javnih preduzeća, kao što su Srbijavode i EPS, u lokalnoj kampanji što je strogo zabranjeno zakonom usvojenim na zahtev EU. Oni će razmotriti te slučajeve. Upoznao sam ih sa informacijam sa terena o tome da zaposleni u policiji i predstavnici SNS, pre svih kooridnatori iz Beograda, vrše pritisak na građane, i to privrednike i aktiviste drugih političkih stranaka, uključujući i listu kojoj ja pripadam. Informacije sa terena, koje treba proveriti, navode da inspektor Aćimović  i koordinatori SNS Jovanović i Šćekić vrše pritisak na privrednike da se javno izjasne da podržavaju SNS ili se moraju povući iz priče podrške nekoj drugoj politčkoj organizaciji. Takođe, oni navodno vrše pritisak na kandidate sa drugih lista da odustanu od kandidature ili da pristanu da rade, ako je to moguće, za SNS. Sve to, navodno, pod pretnjom da će im poslovanje biti uništeno, da će biti otpušteni članovi njihovih porodica koji rade u državnoj službi, da će imati problema sa zakonom, državnim inspekcijama ili da će probleme imati članovi porodica. Naravno da su takvi pritisci nedopustivi, posebno ako tačno da stižu od inspektora policije i koordinatora SNS koji su, kako sam čuo iz medija, državni službenici, rade u Beogradu, a svi znamo da su po ceo dan u Paraćinu što znači da zloupotrebljavaju državne resurse ili  imaju godišnji odmor od šest meseci. I jedna i druga stvar su nedopustive i oko toga smo se složili sa predstavnicima EU. Informisao sam ih o pokušaju kupovine glasova  romske populacije od strane kandidata sa liste SNS. Koji javno dele novac. Nije poznato poreklo novca, sem da je reč o donatorima, ali takve donacije ne mogu biti tajne i ne mogu biti u kešu. Radi se o kršenju više zakona, preneo je Paunović.

U ime izborne liste, Paunović će o svojim saznanjima obavestiti Unutrašnju kontrolu MUP Srbija. U video konferenciji učestvovao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Načelnik PS Paraćin tuži gradonačelnika Sašu Paunovića

Šef odseka za suzbijanje kriminala u Policijskoj stanici u Paraćinu Bojan Aćimović najavio je da će podneti privatnu tužbu protiv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića povodom njegovih tvrdnji da učestvuje u pretnjama i ucenama privrednika i kandidata za izborne liste u ovom gradu.

“Zaposlen sam u MUP-u već 24 godine i nikada nisam doživeo da neko ovako bestidnim lažima, bez ikakvog osnova, kalja moje ime i ugled, koje sam gradio već više od dve decenije poštenim policijskim radom. Odgovorno tvrdim da u životu niti sam lično upoznao niti ostvario bilo kakav kontakt sa Darkom Jovanovićem i Daliborom Šćekićem, za koje Paunović navodi da su koordinatori Srpske napredne stranke, a kamoli da sam sa tim ljudima išao nekome da pretim za koga treba da glasa i na čijoj listi treba da bude”, naveo je Aćimović u pisanoj izjavi.

On je dodao da, potpuno nasuprot Paunovićevim tvrdnjama, ima čak i dugogodišnje prijatelje upravo sa Paunovićeve liste, ali da se kao policijski službenik nikada nije bavio politikom, niti je na bilo koji način učestvovao u političkim aktivnostima, a još manje nekome pretio zbog izbora.

Naglasio je da svoj posao obavlja časno i pošteno i da nema nijednu mrlju u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

“Zato će Paunović sve laži koje je izrekao o meni, bez ikakvog osnova, imati priliku da dokaže na sudu“, kaže Aćimović.