SVILAJNAC- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović danas je lokalnom Mig radiju izjavio da su ga juče u stopu i uporno  pratili po gradu dva džipa ,,lendrovera” beogradskih registracija sa desetak ljudi, što je on doživeo kao pretnju za sopstvenu bezbednost, a u isto vreme lokalna policija, zadužena za javni red i mir,  je saslušavala predsednicu Izborne komisije po ,,anonimnoj” prijavi da nije uradila nešto u skladu sa izbornim zakonom.

-Pitam javno po čijem nalogu je policija saslušavala predsednicu Izborne komisije, koji tužilac je stavio zahtev za saslušanje i da li se pokušava zloupotreba policije, kako bi zastrašivali komisiju, dok sumnjivi tipovi šetaju gradom i prate predsednika u stopu, pita Milanović i dodaje da Opštinska komisija odgovara za svoji rad Republičkoj izbornoj komisiji i da nije bilo ni jedne žalbe na njen rad, te da njemu ,,liči da se policija u Svilajncu zloupotrebljava u političke svrhe”.

Milanović je izjavio da su ga pratila dva džipa beogradskih tablica sa desetak momaka, što je on doživeo kao vršenje pritiska na njega.

-Bili su u kafiću čiji sam vlasnik i išli su zamnom po gradu. Lokalna policija je u to vreme pozvala na saslušanje predsednicu Izborne komisije, što je protivzakonito. Saslušavali su je pozornici, jer je neko podneo priajvu da komisija ne radi po zakonu neke poslove, pri tom niko od učesnika izbora nije podneo žalbu. Nije se u istoriji dogodilo da policija saslušava predsednika komisije. Stvari su jasne, ako neko od učesnika izbornog procesa ima neku primedbu podnosi žalbu Opštinskoj izbornoj komisiji, iznad je RIK, a krajnja instanca Upravni sud, rokovi za odlučivanje su 24 sata. Umesto da je policija kontrolisala javni red u gradu i intervenisala prema licima koja prate predsednika opštine, oni su saslušavali predsednika komisije, bez tužioca, bez kriminalističkih inspektora, bez zahteva, navodno na neku okolnost. Policija je po mojoj prijavi uzela izjavu od mene, priča Milanović.

Foto izvor Glas Šumadije